Nikon CoolPix L2

For en måned siden trillet vi en femmer til billige CoolPix L4. Nå har vi testet storebroren - er det et like godt kjøp?

Publisert
Sist oppdatert

For et par måneder siden lanserte Nikon en god håndfull nye kamera. Den billigste serien, L-serien, fikk tre nye tilskudd – L2, L3 og L4, og vi testet sistnevnte for en måneds tid siden. Vi lot oss imponere av den gode bildekvaliteten til et såpass billig kamera å være, og i skrivende stund får du tak i CoolPix L4 for drøye tolv hundre kroner. Det er et særdeles godt kjøp.

Lillebror ypper

CoolPix L2, derimot, koster drøye to tusen kroner og må derfor innfinne seg i å bli målt mot mer potente utfordrere. Den største forskjellen er at kameraet tar bilder med seks megapiksler i stedet for fire for L4, men sensorstørrelsen er allikevel den samme (1/2,5”). Oppsiktsvekkende er det også visse ting på minstemann som er bedre – her er en tabell over de mest vesentlige forskjellene:

Vi ser at objektivet som sitter i det billigste kameraet faktisk er mer lyssterkt enn det er for CoolPix L2, og det kan også ta makrobilder på kortere avstand. I tillegg har det høyere oppløsning på LCD-skjermen. L4 mangler dog både seriefotografering og lyd på filmopptak, og er også litt kortere og tykkere enn sin storebror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer