Nikon Coolpix L4

MINITEST: Vi fortsetter jakten på det beste billigkameraet. Er Nikon Coolpix L4 en god kandidat?

Publisert
Sist oppdatert

Flere lesere har etterlyst tester av de litt billigere digitalkameraene, og vi har tatt oppfordringen. Vi har satt en grense på ca 1500,- (gatepris) og testet for et par dager siden Fujifilm A500 som vi var middels fornøyde med. Nå er det Nikons tur.

Nikon har nettopp sluppet en håndfull nye kameraer, og den billigste serien, L-serien, er oppgradert med tre nyvinninger. Det billigste av dem igjen heter L4 og har en gatepris som ligger en tjuekroning over femtenhundrekronersgrensa, men vi legger godviljen til og tar det med. De to andre (L3 og L2) er noe dyrere, men skal være helt like bortsett fra at CCD-brikken gir litt flere megapiksler. L2 kommer vi tilbake til i en senere test.

Lett og lite

For de femtenhundre kronene gir Nikon deg et relativt lite og nett kamera – kameraet er omtrent akkurat like høyt og like tykt som Fujifilm A500, men en centimeters kortere bredde merkes. L4 er veldig godt å holde i og har et søkk på forsiden som passer fint til langfingeren – det er vanskelig å miste dette kameraet når du holder det i én hånd!

Når det gjelder det tekniske, har kameraet en 1/2,5 tommers CCD-brikke på fire megapiksler. Nikkor-objektivet byr på 3x optisk zoom, med akkurat samme brennvidde som Fuji-kameraet (36-114mm). Objektivet er noe mer lyssterkt, med 2,8 som største blenderåpning på vidvinkel og 4,9 på tele. Også makroegenskapene er bedre med en nærgrense på 4cm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer