Nikon Coolpix P2

Dette lommekameraet kan overføre bildene trådløst til PCen eller skriveren din. Men det har også andre egenskaper som gjør det meget interessant.

Publisert
Sist oppdatert

Nikon Coolpix P2 er lillebroren til 8-megapikselskameraet Coolpix P1. Med unntak av oppløsningen er kameraene så og si identiske. Faktisk er også CCD-brikken fysisk nøyaktig like stor (1/1,8").

Det mest oppsiktsvekkende ved kameraene er at de er utstyrt med mulighet for å kommunisere via trådløst nettverk (802.11B/G). Du kan overføre alle bildene på minnekortet, bare merkede bilder eller du kan overføre bildene i det samme du trykker ned utløseren. Det kreves imidlertid litt forarbeid, noe vi kommer tilbake til senere i denne anmeldelsen.

Ulv i fåreklær?

Coolpix P2 har et stilrent og enkelt ytre, huset er av metall, og kameraet tar bilder bestående av 5 millioner piksler. Maksoppløsningen er 2.592 x 1.944 piksler, noe som skulle holde til utskrifter i A4 og kanskje til og med A3-format med god skarphet. I tillegg kan du velge flere andre oppløsninger, kanskje mest interessant er 2.592 x 1728 piksler, som gir 3:2-format tilpasset typiske fotokort i 10 x 15 cm størrelse. Bredskjermsformat 16:9 blir mer og mer vanlig, men finnes ikke på dette kameraet.

Du kan også filme i VGA-oppløsning, uten hakkende bevegelser, og med lyd. Du kan til og med zoome 2x optisk under innspillingen. Dette har Nikon fått til uten at objektivet beveger seg, man har altså dratt nytte av at CCD-brikken har langt høyere oppløsning. I praksis betyr dette at du ikke vil merke støy fra motorzoomen, slik du vil oppleve med en del andre lommekameraer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer