Nikon CoolPix P3

CoolPix P3 er Nikons tyngste modell når det gjelder lommekameraer og byr på åtte megapiksler, bildestabilisator og trådløst nettverk. Vi har testet!

Publisert
Sist oppdatert

De senere ukene har vi testet flere av de nye CoolPix-kameraen fra Nikon. Mens L(ife)-serien henvender seg til nybegynnersegmentet (L2 | L4) og S(tyle)-serien frir til de designbevisste (S5), er det den profesjonelle som skal få mest utbytte av P-serien.

Og det synes på spesifikasjonene - ikke mindre enn åtte megapiksler dras ut av den lille 1/1.8" CCD-sensoren, med en maksimumsoppløsning på 3264x2448 punkter. Nikkor-objektivet byr på 3.5x optisk zoom, med en brennvidde tilsvarende 36-126mm i 35mm-format. Objektivet er forholdsvis lyssterkt på vidvinkel med f/2.7, men har en noe svak f-verdi med 5.3 på full tele.

Litt klumpete

CoolPix P3 er ingen lettvekter. Kameraet veier rett i overkant av 200g med batteri og minnekort, og det er vesentlig tykkere enn mange andre kameraer av denne typen. Som du ser på bildet, har det også en litt buet vinkling, uten at vi helt ser noen hensikt med det, annet enn for designet sin skyld - selve grepet har nemlig ingen spesiell tilpasning til fingrene som tilsier at det skal være for å bedre ergonomien.

Blitsen er plassert helt øverst i hjørnet på kameraet, og en bør derfor være litt oppmerksom så ikke noen fingre på venstre hånd kommer i veien. Øverst i midten er det en liten lampe som hjelper autofokusen - den fungerer ganske godt, og kameraet klarer som regel å fokusere godt i dårlig lys når avstanden ikke er så veldig lang. Vi legger også merke til den lille mikrofonen til videoopptak, som vi finner nederst på fremsiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer