Nikon Coolpix S1

Coolpix S1 ligner ikke noe vi tidligere har sett fra Nikon. Det slanke kameraet har blant annet fått en svær LCD på baksiden, og måler ikke mer enn 19 mm i dybden.

Publisert

S'en står for slank, stilig og sexy - het det i pressemeldingen fra den norske Nikon-distributøren Interfoto. Og vi er enige i at dette er noe av det lekreste vi har sett, i hvert fall fra den kanten, noen sinne. Her sikter Nikon seg inn på markdet for trend-kameraer, sammen med blant andre Sony Cyber-shot T7 og Fujifilm Finepix Z1. Disse kan du forresten stifte nærmere bekjentskap med her.

Cool design

Coolpix S1 har hus i aluminium, og kommer i flere forskjellige farger; sølv, elfenbenhsvitt og ibenholdtsvart. Kameraet måler 89,9 x 57,5 x 19,7 mm, og veier rundt 150 gram klart til bruk. Det sitter ingen tilkoblingspunkter på selve kameret, med unntak av kontakt for krybbetilkobling.

På innsiden sitter en 5,1 megapiksels bildebrikke, og 12 MB internminne. Dette kan utvides ved hjelp av minnekort av typen SD/MMC.

På baksiden sitter en 2,5" stor LCD-skjerm, faktisk den største Nikon har hatt noen gang. LCD-skjermen på et kamera uten optisk søker bør være bra, og det er da også denne, både i mørke og dagslys. Skarpheten kunne vært enda bedre (110.000 piksler), noe vi regner med kommer til å bli gjort noe med til neste gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.