Nikon Coolpix S5

Sjelden har vi fått så mye oppmerksomhet når vi har hatt med et testkamera på fest. Holder det til toppkarakter?

Publisert
Sist oppdatert

Nikon lanserte for noen uker siden en god håndfull nye modeller, og i forrige uke så vi på en fra den billigste serien. Nå beveger vi oss ett hakk opp på skalaen til S-serien, som nettopp har fått de to nye modellene S5 og S6. Forskjellen mellom dem er at S6 har litt større skjerm og støtte for overføring via trådløst nettverk – ellers skal de, i følge Nikon, være helt like. Vi kommer derfor ikke til å kjøre en egen test av S6-kameraet.

Så – hva har Nikon å by på denne gangen? Jo, et usedvanlig lekkert kamera, det skal være sikkert. Den bølgete formen kombinert med børstet stålfinish og stor LCD-skjerm har trukket mye oppmerksomhet de siste par ukene, og det er ikke få ganger vi har måtte svare på spørsmål om hvor mye det koster.

S5 er utstyrt med en 6 megapikslers CCD-brikke på 1/2,5", som betyr en sensortetthet på 243.000 pr kvadratmillimeter. Det er ganske høyt, men vi setter pris på at Nikon ikke har falt for fristelsen å presse åtte millioner sensorer inn på den lille brikken.

Optisk byr kameraet på 3x zoom, med brennvidde tilsvarende 35-105mm; et ganske vanlig zoomområde for et lommekamera. Kameraet benytter seg av såkalt ”folded optics”, der optikken ligger vertikalt i kameraet. Dette gjør at objektivet aldri kommer ut av kamerahuset, som igjen betyr raskere oppstartstid. Objektivet har middels gode f-verdier, med f/3.0 på vidvinkel og f/5.4 på full tele. Det siste må sies å være litt mindre enn vi skulle ønske, noe som også skulle vise seg å gi utslag på fokuseringsegenskapene. Makroavstanden er oppgitt til 4 cm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer