Nikon Coolpix S510

Nikons budsjettmodell Coolpix S510 får du nå for ned mot tusenlappen enkelte steder. Noen ganger kan det altså lønne seg å vente litt med å kjøpe.

Publisert
Sist oppdatert
Det som skiller menysystemet positivt fra mange konkurrerende modeller, er at det har innebygd hjelpesystem. Lurer du på hva en funksjon gjør, trykker du bare på spørsmålstegnet, og får en brukbar forklaring på norsk.


For å ta det viktigste med det samme: Det er definitivt slutt på tiden da du måtte bla opp flere tusenlapper for å få et bra pek-og-klikk-kamera. Det finnes nå en rekke potente modeller på markedet til 1.000-1.500 kroner, som sørger for å forevige minnene dine på en verdig måte.

Og hvis du skulle være i tvil, de fleste er langt bedre enn mobiltelefonen din til å løse nettopp den oppgaven.

Lite og pent

Ett av dem er lille Coolpix S510 fra Nikon. Den japanske fotogiganten er kanskje mer kjent for sine avanserte modeller og speilreflekskameraer, men har også en betydelig satsning lommeklassen. S510 tilhører S- eller "Style"-serien, der fokus er på design og raske veier til bra resultat.

NB! Dette kameraet har vært i butikkene en god stund, og hvis du lurer på hvorfor vi presenterer en test først nå, er det fordi den store prisnedgangene vi har sett på modellen i det siste, gjør det særlig aktuelt for mange.

Nikon Coolpix S510


Her er en rask oppsummering av de viktigste egenskapene:

 • Svært kompakt kamerahus i rustfritt stål, sort, rosa eller sølv, 88 x 51 x 22 mm, ca 150g klart til bruk
 • 8,1 megapiksels oppløsning, 1/2,5" CCD
 • 3x optisk zoom, brennvidde tilsvarende 35-105 mm, f/2,8-4,7
 • 52 MB internminne, utbyggbart med SD(HC) minnekort
 • Optisk bildestabilisator
 • Følsomhet opptil ISO 2000
 • 2,5" akryl LCD-skjerm, 160 graders innsyn fra alle vinkler
 • Ansiktsprioritert autofokus
 • D-Lighting-teknologi lysner undereksponerte detaljer
 • Innebygd korreksjon av røde blits-øyne
 • 170 bilde mellom hver lading (CIPA)
Spesifikasjonene er i tråd med hva man kan forvente i denne klassen 2008. Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at kameraet har bildestabilisator som ligger i optikken, der mange andre kameraer i denne prisklassen enten kun har elektronisk (høy ISO) og/eller bevegelig CCD. Optisk bildestabilisator, gjerne i kombinasjon med høy ISO, regnes som den mest effektive metoden å utligne håndholdte rystelser ved fotografering.

Batterilevetid på 170 bilder imponerer ingen i dag, det er slett ikke uvanlig med 250 bilder eller mer på flere av konkurrentene.

Gå direkte til testbildene: Nikon Coolpix S510

Nikon Coolpix S510


Skjermen

Skjermen er godt synlig fra alle vinkler, og signalforsterkeren sørger for at den også er godt synlig i temmelig mørke omgivelser. I direkte sollys er det ikke fullt så enkelt, og oppløsningen er ikke så god at vi kan vurdere skarphet ordentlig.

Vinylbelegget som skal forhindre riper viste seg å ikke være så effektivt som forespeilet. Vårt testeksemplar fikk riper etter å ha ligget sammen med en mobiltelefon i jakkelomma.

Betjening

Nikon Coolpix S510


Ved siden av skjermen sitter alle betjeningsorganene. Du har direkte aksess til blitsstyring, selvutløser, eksponeringskompensasjon og makro - fra det trykkfølsomme hjulet som sitter rundt OK-knappen.

Skal du gjøre andre innstillinger må du ty til MODE eller Menu-knappen. Mode erstatter funksjonshjulet, og lar deg blant annet velge mellom forskjellige forhåndsdefinerte "scener", høy følsomhet, lyd- og videoopptak.

Trykker du Menu-knappen kan du gjøre andre, mer avanserte innstillinger, som manuell justering av ISO, hvitbalanse, oppløsning og fargekontroll - blant annet. Utvalget er omtrent som forventet i denne klassen.

Det omtalte trykkfølsomme hjulet brukes for å navigere i menyene. Den er litt løs, og kunne gjerne by på litt mer motstand, det hadde økt følelsen av kontroll og kvalitet betraktelig.

Det vi ikke liker er at alle innstillinger du gjør, blir husket neste gang du skrur på kameraet. Her burde absolutt vært en auto-posisjon som ikke lot seg overstyre, men den glimrer med sitt fravær, dessverre.

Det som skiller menysystemet positivt fra mange konkurrerende modeller, er at det har innebygd hjelpesystem. Lurer du på hva en funksjon gjør, trykker du bare på spørsmålstegnet, og får en brukbar forklaring på norsk.

Les videre: Hastigheter, kvalitetsvurderinger og konklusjon

Se testbilder: Nikon Coolpix S510

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer