Nikon CoolPix S8000

10x zoom i et kompakt kamerahus. Men holder det?

LANG ZOOM: På tross av størrelsen har Nikon S8000 10x optisk zoom, men vi har mye å sette fingeren på. Foto: Pål Joakim Olsen
LANG ZOOM: På tross av størrelsen har Nikon S8000 10x optisk zoom, men vi har mye å sette fingeren på. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at S8000 ble annonsert i februar, er det faktisk Nikons foreløpig sist lanserte modell og toppmodellen i S-serien, der S4000 og S3000 er småbrødre.

S8000 er et kamera som typisk henvender seg mot den reisende som ikke har behov for å stille på så mye selv.

Kameraet er forholdsvis kompakt til tross for 10x optisk zoom (tynneste 10x-zoom på markedet ved lansering), og skjermen er 3 tommer stor og har en oppløsning på 920.000 punkter, noe som i hvert fall på papiret er svært tiltalende. S8000 kan også filme med 720p HD-oppløsning.

Her er de tekniske spesifikasjonene:

Umiddebart savner vi litt bedre vidvinkel på S8000. 30mm er svakere enn mange av konkurrentene i dette segmentet, men fordelen er samtidig at Nikon har mer å by på i teleenden enn mange andre.

Konstruksjon

Førsteinntrykket av S8000 er en blandet affære. På en side er skjermen flott med høy oppløsning og designen ren og elegant med buede former, men vi reagerer samtidig på litt billig løsning på lukene til HDMI-utgang (på venstre kant av kameraet) og vanlig TV-utgang, som ligger bak et gummilokk i bunnen av kameraet, og som er litt knotete både å åpne og få på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer