Nikon D3000

Mer brukervennlig kan det nesten ikke bli.

PÅ TIDE Å BYTTE UT? Ved å finne ut hvor mange bilder du har tatt med kameraet, kan du estimere hvor mange du har igjen før speilmekanismen kan begynne å svikte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
PÅ TIDE Å BYTTE UT? Ved å finne ut hvor mange bilder du har tatt med kameraet, kan du estimere hvor mange du har igjen før speilmekanismen kan begynne å svikte. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i den snart fire år gamle modellen D40, begynte Nikon å fokusere ekstra på nybegynneren.

Kameraet hadde et smårevolusjonerende grensesnitt, der konsepter som blenderåpning og lukkertid ble visualisert på skjermen, og der man i tillegg hadde hjelpebilder som illustrerte når det var lurt å bruke ulike ISO-verdier eller hvilken type lys de ulike hvitbalansemodiene egnet seg til.

Dette er blitt videreutviklet i D3000. Nytt i denne modellen kontra forgjengeren, Nikon D60, er nemlig en ny guide-modus som skal hjelpe nybegynneren til å ta bilder. Den kommer vi tilbake senere.

Som vanlig begynner vi med de tekniske spesifikasjonene:

Konstruksjon

Egentlig er Nikons billigste serie litt annerledes bygd opp enn de dyrere kameraene. Mens de dyre modellene fokuserer på mange knapper og kombinasjoner (der du f.eks. holder ISO-knappen nede mens du dreier på et innstillingshjul), foregår det aller meste på skjermen på D3000. Derfor finner du ikke like mange knapper som på enkelte av de andre i denne gruppen - eksempelvis er det ingen snarveier til hvitbalanse, ISO-verdi og lignende. Det gjør at det krever litt flere trykk for å oppnå ønsket effekt, men uten at det oppleves som lite brukervennlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer