Nikon D40

TEST: Med agressiv prising og suveren brukervennlighet, sikter Nikon med D40 seg inn på førstegangskjøperne denne julen. Vi har testet!

Publisert
Sist oppdatert

D50 har vært en god suksess for Nikon; et kamera vi gav svært gode skussmål sist vinter. Nå er etterfølgeren her, med modellnavnet D40. Og som modellnavnet antyder, er det en noe ”enklere” modell Nikon lanserer denne gangen, selv om det også er egenskaper som er bedre enn før.

D40 har en oppsiktsvekkende lav pris og koster i skrivende stund 5200 kroner i de billigste nettbutikkene med kit-objektiv; det samme 18-55-objektivet (f/3,5-5,6) som fulgte med D50 da det kom. D40 er for øvrig ikke mulig å få tak i i norske butikker uten dette objektivet i følge Nikon Norge.

Vi tar først en titt på forskjellene i forhold til forgjengeren:

Som du ser – noen oppgraderinger og noen nedgraderinger. Det som kanskje er mest verdt å sette fingeren på i negativ retning, er at kameraet ikke har noe innebygget autofokusmotor i kamerahuset, og du er derfor nødt til bruke AF-S- eller AF-I-objektiver for å få autofokus. Det begrenser utvalget av optikk.

Godt grep

Kamerahuset er vesentlig mindre enn storebror D80; også så vidt mindre enn Pentax K100D, som vi testet forrige uke. Høyden er allikevel akkurat tilstrekkelig til at de fleste får plassert tre fingre på grepet (med pekefingeren på utløserknappen). Grepet er for øvrig dekket av ruglete plast og har litt dybde, som minsker sjansene for at du mister kameraet. Søkeren har litt større forstørrelse enn den som sitter i D50; 0,8x forstørrelse og 95% dekning kontra 0,75x/95%.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer