Nikon D5000

Folkevennlig og avansert på en gang.

Nikon D5000
Publisert
Sist oppdatert

Nikon har i dag offentliggjort deres siste speilreflekskamera, og i mangel på ubrukte tosifrede modellbetegnelser, har de nå tatt hull på de firesifrede.

D5000 plasserer seg i mellom D90 og D60 på stigen, men er nærmere storebror enn lillebror; også med tanke på pris.

De største nyhetene over D60 er en skjerm som kan flippes i alle retninger, mer avansert autofokus og filming i HD-oppløsing (720p); det samme som storebror D90.

I følgende tabell gir vi deg en rask oversikt:

Vi rakk akkurat å raske med oss et prøveeksemplar av Nikon D5000 før påskeferien og har derfor fått prøvd kameraet i et par uker. Merk imidlertid at vi ikke kan publisere bilder tatt med kameraet, siden dette var en såkalt "pre-sample", men med samme lysmåler, samme prosessering og samme bildebrikke som D90, skal kvaliteten på bildene i følge Nikon være den samme, og akkurat det hadde vi lite å utsette på:

>> TEST: Nikon D90

Bedre grep enn D60 og hendig skjerm

Av størrelse er D5000 mer lik D60 enn D90 (som er større), men kameraet har blitt litt rundere i kantene, og spesielt grepet er blitt tykkere og ligger bedre i våre hender enn hva tilfellet er for D60.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.