Nikon D5000

Folkevennlig og avansert på en gang.

Nikon D5000
Publisert
Sist oppdatert

Nikon har i dag offentliggjort deres siste speilreflekskamera, og i mangel på ubrukte tosifrede modellbetegnelser, har de nå tatt hull på de firesifrede.

D5000 plasserer seg i mellom D90 og D60 på stigen, men er nærmere storebror enn lillebror; også med tanke på pris.

De største nyhetene over D60 er en skjerm som kan flippes i alle retninger, mer avansert autofokus og filming i HD-oppløsing (720p); det samme som storebror D90.

I følgende tabell gir vi deg en rask oversikt:

Vi rakk akkurat å raske med oss et prøveeksemplar av Nikon D5000 før påskeferien og har derfor fått prøvd kameraet i et par uker. Merk imidlertid at vi ikke kan publisere bilder tatt med kameraet, siden dette var en såkalt "pre-sample", men med samme lysmåler, samme prosessering og samme bildebrikke som D90, skal kvaliteten på bildene i følge Nikon være den samme, og akkurat det hadde vi lite å utsette på:

>> TEST: Nikon D90

Bedre grep enn D60 og hendig skjerm

Av størrelse er D5000 mer lik D60 enn D90 (som er større), men kameraet har blitt litt rundere i kantene, og spesielt grepet er blitt tykkere og ligger bedre i våre hender enn hva tilfellet er for D60.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer