Nikon D5100

Få svakheter og god valuta for pengene.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nikon D5100 er testet mot fem andre systemkameraer i samarbeid med TV2 Hjelper Deg.

Samleartikkelen finner du her: Test av 6 systemkameraer

Denne artikkelen er en utvidet oppsummering av våre vurderinger, men mer kompakt enn en tradisjonell kameratest på DinSide.

Nikon D5100 er Nikons siste modell og plasserer seg derfor mellom D3100 og D7000 i Nikons speilrefleksfamilie. Kameraet er en oppgradert utgave av D5000, der nyhetene først og fremst er en langt skarpere skjerm (som nå også er henglset på siden som gir bedre roteringsfrihet), høyere bildeoppløsning og videopptak i full HD-oppløsning.

I tillegg har autofokusen ved bruk av live view blitt enda bedre, og kameraet kan nå ta bilder helt opp til ISO 25600. Signalprosesseringen er også 14-bit, mot 12-bit på D5000.

Konstruksjon

Nikon har gjort kamerahuset noe mindre enn D5000, og de med store hender vil muligens synes at kameraet er litt for lite til å være ordentlig komfortabelt i bruk.

I tillegg finnes det ikke mange snarveier til funksjoner på knappene, og det aller meste styres derfor via menyen på skjermen, noe som til gjengjeld fungerer svært godt. Imidlertid kan det være et savn med flere snarveier inn til funksjoner, og nettopp derfor er ikke nødvendigvis D5100 det beste valget for alle, selv om kameraet ble kåret til testvinner i denne gruppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer