Nikon D600 - fullformat for folket?

Nå kommer også Nikon med fullformat i entusiastkamera.

Nikon D600 kan bli en ny favoritt blant hobbyfotografene. Foto: Alle bilder: Nikon
Nikon D600 kan bli en ny favoritt blant hobbyfotografene. Foto: Alle bilder: Nikon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryktene har gått i lang tid, om det nye speilreflekskameraet fra Nikon som er beregnet på entusiaster i en overkommelig prisklasse. D7000 og D300s har vært lenge på markedet og det er på tide med noe nytt.

Og ryktene viste seg å stemme, i dag ble Nikon D600 lansert.

Fullformat

Poenget med fullformat bildebrikke er ganske enkelt at den fanger mer lys og dermed gir et bedre utgangspunkt for bedre bildekvalitet. Selv om bildeprosesseringen er det området hvor det har skjedd mest på fotografifronten i de senere årene, så er det grenser for hvor mye som kan tynes ut av en liten bildebrikke.

Spesielt gjelder dette bildestøy sammen med lange lukkertider og åpen blender. Jo mer lys som brikken kan fange, jo mindre bildestøy blir det og du får større frihet til å velge eksponeringsparametre for å komponere bildet.

Fullformat bildebrikke krever imidlertid objektiver i FX-serien, men kameraet har selvsagt eget modus for å redusere utsnittet tilpasset FX-format, med lavere oppløsning.

Kamerahuset

D600 er et kompakt kamerahus, på størrelse med D7000. Det er delvis i magnesium, delvis i plast. Vekten er 760 gram, med batteri og minnekort snakker vi om 850 gram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer