Nikon D600 i praksis

Vi har lånt og lekt oss med Nikons fullformat entusiastkamera en stund, og her er våre inntrykk.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en ufravikelig regel som sier at det beste kameraet er det du har med deg. Det skal vi ikke protestere på. Men selv om mobilkameraet praktisk talt alltid er med, så har det klare begrensninger.

Skal man få maks ut av fotografering må man ha et ordentlig speilrefleks- eller systemkamera. Det er det eneste som er raskt nok og klarer å fange enhver situasjon uansett lysforhold og avstand.

Vi kjøpte et Nikon D200 i 2006 sammen med et knippe objektiver, og har hatt og har fremdeles stor glede av dette. Men etter som årene har gått har det skjedd en del på det fototekniske området. Først og fremst har bildeprosesseringen blitt langt bedre, og teknikken i bildesensoren har også blitt forbedret.

Speilreflekskameraer har også blitt folkeeie, kamerahusene har blitt rett og slett billige, og ligger ofte i samme prisleie som kompaktkameraer. Det finnes også mye rimelig optikk, selv om de mer avanserte og lyssterke objektivene fremdeles koster en god del.

Proff eller amatør?

De billige speilreflekskameraene fra Nikon har fått finesser som live view (du bruker LCD-skjermen som søker) og video, i tillegg til "lekemuligheter" som vi også finner i kompaktkameraene. De proffe kameraene har fått stadig bedre spesifikasjoner og også videomuligheter, men først og fremst ligger fordelene i fullformat bildebrikke. Det gir langt mindre støy og du kan ta gode bilder med brukbare lukketider i nesten all slags lys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer