Nikon D70 vs Canon 300d

Så er Nikon D70 kommet, og det er to rimelige digitale speilreflekskameraer som konkurrerer. Vi har lånt kameraet noen dager, her er vårt inntrykk.

Nikon D70 vs Canon 300d
Publisert
Sist oppdatert

Digital speilrefleks er ikke noe nytt for Nikon, de har vært på banen i flere år med modeller beregnet på profesjonelle fotografer. De har også modellen D100, som er et kamera for den mer avanserte entusiasten, til en pris på rundt 15 000 for kamerahuset alene.

Dette er helt parallelt med Canon, som også har tilbudt proffmodeller i lang tid og entusiastmodellen 10d. Men Canon var først ute med å tilby et digitalt speilreflekskamera til under 10 000, dette var i salg allerede i oktober. Nikon annonserte D70, sitt tilbud i samme prisklasse i slutten av januar, og det er på vei ut i butikkene i skrivende stund.

Vi har selv et Canon 300d, som vi bestilte tidlig i fjor høst, etter å ha fått sjansen til å teste det et par dager. Vi var allerede da ganske sikre på at det ville dukke opp konkurrenter i løpet av nær framtid, men valgte å slå til likevel.

Nå har altså den første konkurrenten dukket opp - og vi har kunnet sammenligne side ved side.

Spesifikasjonene er mer like enn forskjellige, du finner en utmerket sammenligningstabell hos dpreview.

D70 - sort og lekker

Første berøringsinntrykket, når man tar kameraet i hendene for første gang, sier alltid en god del. Finish, fasthet i konstruksjon og montering, vekt og balanse - det tar ikke mange sekundene før mye informasjon er overlevert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer