Nikon D7100 lansert

Det har vært tett med lanseringer fra Nikon i det siste, D7100 har fått sin arvtager.

Nikon D7100 lansert
Publisert
Sist oppdatert

Utvalget av digitale speilreflekskameraer er stort, og disse utgjør en viktig del av kameramarkedet. Det er også her utviklingen av ny teknologi foregår, siden det er her de virkelig krevende brukerne befinner seg.

Selv om det har skjedd mye i utviklingen av speilløse systemkameraer, så foretrekker proffene og entusiastene speilrefleks. Årsaken til dette er kontrollmulighetene og den direkte følelsen du har når du ser motivet gjennom objektivet. Selv om elektroniske søkere har blitt mye bedre merker man at det man ser er noe annet enn virkeligheten sett gjennom glass.

Entusiastkameraene

I fjor lanserte Nikon en ny toppmodell for entusiastene, D600 med fullformat (35mm) bildesensor. Dette var første gang et kamera basert på denne teknologien ble tilgjengelig i et overkommelig prisområde. Men det varte ikke lenge før D5200 ble lansert, etterfølgeren etter D5100. Her snakker vi om entusiastkameraer i den lavere prisklassen, med utbrettbar LCD-søker som kan vris i alle retninger. Bildesensoren er i det mindre DX-formatet som ikke er like lysfølsom og har mer støy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer