Nikon D80

TEST: Mellomvekteren fra Nikon kan lett forveksles med en tungvekter. Det beste kameraet under 10.000 kroner?

Publisert
Sist oppdatert

Ryktene verserte lenge, og 9. august i år tok Nikon bladet fra munnen og annonserte D80, arvtakeren til populære D70s. Kameraet er mer avansert enn sin forgjenger på flere områder (og mindre avansert på noen), og har også arvet noen av egenskapene fra storebror D200, som brått koster 4-5.000 kroner mer. Sånt lukter det godt av.

I forhold til erkerival Canon, ser det ut til at de to gigantene har funnet en god symbiose - i stedet for å konkurrere direkte med EOS 400D, har Nikon lagt lista litt høyere, som også reflekteres av prislappen. Til gjengjeld går ikke kameraet helt i strupen på EOS 30D, som blant annet har raskere seriefotografi og tåler mer vær og vind. På samme måte har Nikon nå sluppet D40, som er et mindre avansert kamera enn EOS 400D igjen.

Men, det var D80 vi skulle snakke om denne gangen. Her er de viktigste spesifikasjonene:

CCD-sensoren er høyst sannsynlig den samme som sitter i Sony Alpha A100, som vi testet tidligere i høst – en DX-type sensor som gir en beskjæringsfaktor på 1,5. Kameraet er kompatibelt med det aller meste som har vært gitt ut av Nikon-objektiver (AF/F-mount) og kamerahuset kan kjøpes for seg selv eller i to kitløsninger:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer