Nikon D90

TEST: Nikon sikter skyhøyt, men D90 er ikke alt den lover å være.

Nikon D90
Publisert
Sist oppdatert

Nikon D90 ble lansert i høst som en erstatter til D80; et kamera vi også likte veldig godt.

Kameraet har blitt mer avansert på mange områder, og det har også arvet mye fra sin storebror, D300.

Blant nyhetene kan vi nevne muligheten for å filme i HD-oppløsning (720p), større og mer høyoppløselig skjerm, større søker og en ny CMOS-brikke på 12,3 megapiksler.

Kameraet fremstår som ett av de beste kameraene beregnet på "vanlige" forbrukere. Det er solid bygget, raskt å bruke (4,5 bilder pr sekund), og det tar svært gode bilder med lavt støynivå og briljant lysmåling. I tillegg er batterilevetiden markedsledende med 850 bilder på én ladning, og det uten batterigrep.

Det lille som trekker ned er småplukk med tanke på brukervennlighet, i tillegg til at videofunksjonen ikke fungerer så godt som vi hadde håpet. Blant annet har du ingen mulighet til å bruke autofokus mens du filmer, og bildekvaliteten burde også ha vært bedre. I tillegg er lyden dårlig, og det er ikke mulig å koble på ekstern mikrofon. Dette er dog funksjonalitet ingen av konkurrentene (i samme prisklasse) har overhodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer