Nikon fornyer

Vår tidligere testvinner får en stor oppgradering

Nikon D5200 kommer i fargene bronsje, sort og rødt. Foto: Nikon
Nikon D5200 kommer i fargene bronsje, sort og rødt. Foto: Nikon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I DinSides sammenligningstest av 6 systemkameraer i mai 2011 var det Nikon 5100 som ble kåret til vinner. Det scoret på bildekvalitet, fleksibilitet og brukervennlighet.

Nå har Nikon kommet med en ny modell som tar over - D5200. Alle de gode egenskapene er beholdt, men det har kommet forbedringer på mange sentrale områder.

Nikon D5200 - spesiell

Dette kameraet - og forgjengeren - er beregnet på den noe mer avanserte og interesserte hobbybruker, og har en finesse som skiller det fra de aller fleste andre speilreflekskameraer. Denne åpner for helt spesiell bruk, som vi forbinder med videokameraer og enkelte kompaktkameraer. Vi snakker om den utbrettbare og vridbare skjermen.

Den er ikke bare en hendig gimmick, men gjør umulige bilder og filmer mulig og de vanskelige enklere. Den aller beste kontrollen får man jo gjennom søkeren, men når man må ty til LCD-skjermen kan du med full kontroll på motiv og utsnitt ta bilder med kameraet holdt over hodet, ved knærne og med armen strukket ut til siden. Det nytter ikke på kameraer uten denne funksjonen.

Nikon D5200 har fått ny bildesensor på hele 24,1 megapiksler og ny EXPEED 3 bildeprosessor. Dermed får du flere detaljer, du kan ta utsnitt med høy oppløsning, du får bedre bilder i dårligere lys og raskere respons.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer