Nikon klar med D70

Endelig er de offisielle detaljene omkring Nikons speilrefleks-satsning i "folkeklassen" klare. Kameraet har, som 300D fra Canon, en 6 megapiksels bildebrikke.

Publisert
Sist oppdatert


Det er stor etterspørsel etter digital speilreflekskameraer for tiden, både blant nybegynnere og erfarne fotoentusiaster. I følge Nikon har D70 egenskaper som tilfredsstiller begge disse brukergruppene.

- Dette har vi gledet oss til og vi har store forventninger til D70. Markedet for digitale speilreflekskameraer er anslått til 15.000 stk i 2004, noe som er en økning på 200%. Nikon skal ta en ledende rolle i dette segmentet, uttaler Stine Fadum Jansen, Markedssjef hos Interfoto AS.

Nikon klar med D70Nikon D70 vil selges i ulike pakkeløsninger, og kommer i butikkene i løpet av mars måned. En av pakkene vil inneholdet et helt nytt DX Nikkor-objektiv. Prisen på kamerahuset er 11.995 kroner inkl mva, og sammen med 28-80 G objektiv kommer prisen på totalt 12.995 kroner, og 15.995 kroner med det nye 18-70mm objektivet. Dermed konkurrerer kameraet i samme segment som suksessmodellen 300D fra Canon.

Interfoto understreker at D70 ikke er noe vingeklippet produkt, og at det er lagt vekt på høy kvalitet i alle ledd. Det er blant annet brukt samme sensor som på storebror D100.

Klikk her for tekniske detaljer
Klikk her for mange store bilder av kameraet

Les også om Nikons nye toppmodell i Coolpix-serien (8700) i denne artikkelen.

Her er pressemeldingen fra Interfoto - i sin helhet (under reklamen):


"Vi er stolte av å kunne presentere detaljene rundt Nikons nye digitale speilreflekskamera, Nikon D70. Kameraet leverer høykvalitets digitale bilder i velkjent Nikon-kvalitet. Nikon D70 er ultra raskt, har høy oppløsning, nøyaktig fargestyring, en rekke avanserte funksjoner samt automatiske innstillinger som gjør digital speilrefleksfotografering enklere enn noensinne.

Med lanseringen av D1 og DX-teknologien i 1999 markerte Nikon seg som den sterkeste aktøren i markedet. Nikon D70 bringer arven videre og tilbyr avansert profesjonell teknologi til et bredere publikum. Nikon D70 er utviklet spesielt for å tilfredsstille både nybegynnere og profesjonelle fotografer. Med D70 kan man enkelt overføre sitt eksisterende kamerasystem til digital teknologi, eller man kan begynne å bygge et nytt system som vil bringe stor glede i mange år framover.

Kameraet benytter Nikon DX bildebrikke og den velkjente F-fatningen. Dette betyr sømløs kompabilitet med alle AF Nikkor-objektiver, samt fullt utbytte av DX Nikkor objektivene som er designet eksklusivt for Nikons digitale speilreflekskameraer. DX Nikkor objektiver er optimaliserte for digital fotografering. En perfekt samarbeidspartner med Nikon D70 er for eksempel det nye AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G IF-ED objektivet som også lanseres i dag.

Nikon D70 er umiddelbart klart for bruk. Oppstartstiden er på utrolige 0,19 sekunder. Autofokus-systemet har 5 felter og arbeider hurtig og presist. En AF-lampe sørger for best mulig resultat også når du fotograferer på steder med dårlige lysforhold. Kameraet kan ta 3 bilder i sekundet kontinuerlig i opptil 12 bilder i beste JPEG-kvalitet. Dette takket være forbedret buffer, rask bildeprosessering og bedre aksesshastighet til minnekort.

Knappene er lokalisert slik at de er lett tilgjengelige. Menyene vises på en stor LCD-skjerm på baksiden av kameraet. Alle systemer og intern programvare er optimalisert for raskest mulig respons. Nye innovative valg er lagt inn i menyen for å gjøre fotograferingen enklere og mer effektiv. Man kan også lage egne innstillinger som er tilgjengelig via kommandoknapper.

Lukkertider på 30 til 1/8000 sekund gir full kreativ kontroll. Den innebygde blitsen kan synkroniseres på lukkertider opp til 1/500 sekund for flotte blitseffekter. ISO-instillingene kan settes fra 200 til 1600, eller man kan la de kontrolleres automatisk for å få maksimalt utbytte av tilgjengelig lys.

En ny 6,1 megapixel Nikon DX CCD bildesensor gir høyoppløselige bilder på opptil 3008x2000 pixler. Bildene blir imponerende skarpe og egner seg godt for store utskrifter, eller man kan beskjære bildene for å få fram kreative detaljer.

Nikon D70 har en avansert LSI-prosessor som er programmert for høy ytelse og for å gi perfekte resulateter i farge, hastighet og buffer. Prosessoren kan registrere både JPEG og NEF (Nikon Electronic Format) samtidig.

Ingen objektiver yter mer enn AF Nikkor. Denne eksklusive objektivserien dekker hele området fra 180° 10,5mm fisheye til 600mm supertele. Her finner du zoomobjektiver og faste brennvidder som bidrar til at D70 yter maksimalt. Når det gjelder blitsfotografering, har D70 en innebygget blits med i-TTL-styring, trådløs kontroll av eksterne blitser, og så kort synkroniseringstid som 1/500 sekund. Nikons totale bildesystem omfatter også Nikon programvare og programpakken Nikon Capture (selges separat), som gir adgang til alle gledene med de kreative mulighetene i NEF-formatet på en PC eller Mac.

Nikon D70 er leveringsklart i mars og har følgende anbefalte utsalgspriser:

kun kamerahus kr 11 995,-
m/ 28-80 G kr 12 995,-
m/ 18-70mm kr 15 995,-"

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer