Nikon klar med D800

Nikons nye speilreflekskamera bør sikre detaljene.

Nikon D800 har en oppløsning utenom det vanlige. Foto: NIkon
Nikon D800 har en oppløsning utenom det vanlige. Foto: NIkon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nikon lanserer nå et nytt medlem i sin serie med avanserte speilreflekskameraer, og modellen D800 skal være myntet på proffbrukere med sans for detaljer. Kameraet har nemlig en fullformats CMOS-sensor med en oppløsning på hele 36,3 megapiksler.

12-kanalers avlesning med 14 bits A/D-konvertering skal sikre bilder med lav støy og bredt dynamisk område, skriver Nikon i pressemeldingen. Kameraet skal ifølge selskapet kunne ta bilder med høy detaljrikdom og lite støy, selv med lite lys tilgjengelig og svært høye ISO-innstillinger.

Les også: Dette skal redde kompaktkameraet

Enklere tilgang

Kameraet har en rekke automatiske funksjoner, blant annet skal det kunne analysere motivet og stille inn riktig eksponering og blitsstyrke ut fra motivets farger og lys.

For rask manuell kontroll har Nikon plassert nye knapper med direktevalg til vanlige funksjoner på toppen og fronten av kameraet, som til dels erstatter behovet for å dreie på funksjonshjulet.

(Saken fortsetter under bildene)

"Kringkastingskvalitet" på video

I tillegg til bilder med ekstremt høy oppløsning kan kameraet også filme i full HD (1920 x 1080 piksler), og har inngang for stereomikrofon. Med ekstern mikrofon skal ifølge Nikon-sjef Bjørn Mangset lyd- og bildekvaliteten være i "kringkastingskvalitet".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer