Nikon lanserer Coolpix 5400 - kompakt proffkamera

Nikon Coolpix 5400 har 5 megapiksels bildebrikke, kraftig vidvinkel, vridbar LCD og 4x optisk zoom.

Publisert
Sist oppdatert
Nikon lanserer Coolpix 5400 - kompakt proffkamera

Nikon lanserer Coolpix 5400 - kompakt proffkamera

  1. Bilder av kameraet


I følge pressemeldingen fra Interfoto skal det nye kameraet være det nærmeste man kommer de proffe speilrefleksmodellene, både med hensyn til optisk presisjon og innpakning. Huset er blant annet i robust magnesium.

Kraftig vidvinkel

Det kompakte kameraet måler kun 108 x 73 x 69 mm, og veier 320 gram. Det har et 4x zoomobjektiv, med brennvidde som tilsvarer 28-116 millimeter på et 35mm filmkamera. Det er sensasjonelt god vidvinkel i forhold til de fleste andre digitalkameraer i denne størrelsen. Lysstyrken er på F/2. 8 - F/4.6.

Objektivet har dessuten Nikons spesielle ED-glass som skal gi enda bedre presisjon og fargemetning på bildene. Nærgrense er på utrolige 1 cm, så her behøver ikke detaljer gå til spille.

Hvis du ønsker enda bedre vidvinkel eller tele, finnes det flere forsatser å velge mellom.

LCD-skjermen er dreibar, noe som gjør det langt mer bekvemt å fotografere, for eksempel langs bakken eller over en folkemengde. Dette har flere andre modeller i Coolpix-serien hatt en stund allerede.

Også når det gjelder hastighet skal Coolpix 5400 være i nærheten av sine profesjonelle storebrødre, med inntil 3 bilder pr sekund. I tillegg støtter det intervallopptak, for eksempel for å lage en film av en blomst som åpner seg.

Brukervennlig

Kameraet skal i følge Interfoto være enkelt å styre, og ha direkte valg av eksponeringskontroll, filmfunksjon, hvitbalanse, ISO-følsomhet, bildestørrelse, avspillingsmåte mm.

Kameraet har innebygd blits med seks bruksmåter, men er også utstyrt med sko for ekstern blits.


For øvrig kan kameraet ta opp video med lyd (inntil 3 minutter). Du kan også legge kommentarer til bildene. Det leveres også en solblender som er utstyrt med 77 mm filterfatning, og en diasdupliseringsadapter som monteres på kameraet, kan brukes for å digitalisere lysbildene dine på en enkel måte.

I butikkene i sommer

Kameraet skal være på plass i butikkene i juni måned. De norske prisene er i skrivende stund ikke klare, men vi har sett kameraet i USA til priser på rundt 800 amerikanske dollar. Tør vi tippe på en veiledende pris rundt 8.000 kroner her hjemme?

Her kan du se flere bilder av kameraet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer