Nikon lanserer D60

Nikon lanserte i dag speilreflekskameraet D60, med funksjoner man sjelden ser i budsjettklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Digitale speilreflekskameraer selger som aldri før, og økningen er størst i budsjettklassen. Nikon har tidligere ivaretatt dette markedet først og fremst gjennom modellene D40 og D40x, førstnevnte fås til rundt 3.500 kroner inkl 18-55mm objektiv, mens sistnevnte er omtrent identisk men med høyere oppløsning.

Nå erstattes D40x av modellen D60, mens bestselgeren D40 fortsatt blir å finne i Nikons produktspekter.

Støv kanaliseres ut

10 megapikselsmodellen D60 byr på flere nyheter og forbedringer i forhold til forgjengeren, selv om det på utsiden ser identisk ut. Kameraet er klart til opptak på 0,18 sekunder og kan ta 3 bilder i sekundet, men mest interesse knyttes til et nytt støvreduksjonssystem som kanaliserer støv ut av huset. På den måten unngår man at støv som ellers ville ligget løst i kamerahuset igjen skal legge seg i bildebanen. Støv kan som kjent komme inn i kameraet ved skifte av objektiv.

Nikon lanserer D60


LCDen har fått retningssensor, slik at symboler og tall roterer 90 grader dersom kameraet holdes på høykant. Den samme LCDen slukkes når øyet legges inntil søkeren, og på den måten spares strøm. En lignende løsning har tidligere blant annet vært tilgjengelig på Sonys Alpha-kameraer.

Nikon lanserer D60


Kameraet har også fått flere funksjoner for etterbehandling av bildene direkte i kameraet, for eksempel korreksjon av farger, hvitbalanse, legge på effekter på bildene etc. Det er nå også mulig å lage animasjonsfilmer fra en serie bilder, men direkte filmopptak er foreløpig ikke mulig på D60 - eller noe annet speilrefleks for den saks skyld.

Nikon lanserer D60


Rimelig

Kamerahuset får en feiledende pris på 4.990 kroner inkl mva, men blir å finne i flere såkalte "kit-versjoner" med ett eller to objektiver. Et standardkit som inneholder hus + et nytt 18-55 mm F3,5-5,6 med VR-system (vibrasjons-reduksjon) vil koste veiledende 5.990 kroner og blir tilgjengelig i slutten av februar.

Nikon D60 blir en direkte konkurrent til Canon EOS 450D som ble lansert for kort tid siden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer