Nikon lanserer D60

Nikon lanserte i dag speilreflekskameraet D60, med funksjoner man sjelden ser i budsjettklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Digitale speilreflekskameraer selger som aldri før, og økningen er størst i budsjettklassen. Nikon har tidligere ivaretatt dette markedet først og fremst gjennom modellene D40 og D40x, førstnevnte fås til rundt 3.500 kroner inkl 18-55mm objektiv, mens sistnevnte er omtrent identisk men med høyere oppløsning.

Nå erstattes D40x av modellen D60, mens bestselgeren D40 fortsatt blir å finne i Nikons produktspekter.

Støv kanaliseres ut

10 megapikselsmodellen D60 byr på flere nyheter og forbedringer i forhold til forgjengeren, selv om det på utsiden ser identisk ut. Kameraet er klart til opptak på 0,18 sekunder og kan ta 3 bilder i sekundet, men mest interesse knyttes til et nytt støvreduksjonssystem som kanaliserer støv ut av huset. På den måten unngår man at støv som ellers ville ligget løst i kamerahuset igjen skal legge seg i bildebanen. Støv kan som kjent komme inn i kameraet ved skifte av objektiv.

LCDen har fått retningssensor, slik at symboler og tall roterer 90 grader dersom kameraet holdes på høykant. Den samme LCDen slukkes når øyet legges inntil søkeren, og på den måten spares strøm. En lignende løsning har tidligere blant annet vært tilgjengelig på Sonys Alpha-kameraer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer