Nikon lanserer nye digitalkameraer

Kraftig zoom og svært god vidvinkel. De nye kameraene fra Nikon virker meget lovende.

Publisert
Sist oppdatert

Nikon lanserer nå tre nye medlemmer i COOLPIX-serien, og her er detaljene vi har fått fra den norske distributøren Interfoto:

Nikon COOLPIX 4800: 8,3x zoom og 1 cm nærgrense

Dette kompakte kameraet skal i følge Interfoto være svært brukervennlig, og introduserer et nytt 8,3x optisk Zoom-Nikkor ED-objektiv. Brennvidden tilsvarer 36-300 mm på et 35mm filmbasert kamera. Nærgrensen ved makrofotografering er utrolige 1 cm.

Her finnes en elektronisk søker i tillegg til LCD-skjermen, og det fremheves at den elektroniske søkeren viser 97% av bildet. LCD-skjermen er på 1,8".

På innsiden sitter en 1/2,5" CCD med 4,2 megapiksler. Kameraet har innebygd 13,5 MB minne, som kan utvides med SD/MMC-minnekort.

Ca pris vil være 4.395 kroner inkl mva, og kameraet vil være i butikkene i november, opplyser Interfoto.

Nikon COOLPIX 8400: 24 mm vidvinkel og 8 megapiksler

Også et kompakt kamera, men rettet mot profesjonelle miljøer. Kameraet har oppsiktsvekkende brennvidde som strekker seg tilsv 24-85 mm! Nærgrensen ved makrofotografering er 3 cm.

Kameraet skal videre ha en svært rask autofokus, og dermed også rask utløser. LCDen på baksiden er vridbar, og på 1,8". I tillegg har også dette kameraet byttet ut optisk søker med en høyoppløselig elektronisk utgave.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.