Nikon lanserer nye produkter

Vi er på plass hos Nikon og følger opp gårsdagens live-dekning med en ny.

Som det første speilreflekskameraet i verden, kan D90 filme med HD-oppløsning.
Som det første speilreflekskameraet i verden, kan D90 filme med HD-oppløsning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er svært mange nylanseringer på kamerafronten denne uka, noe vi påpekte forleden dag.

Både Casio, Olympus, Canon, Samsung og Nikon lanserer nye produkter, og i går var vi til stede på Canons pressekonferanse, der vi rapporterte live, noe DinSides lesere virket å like godt, skal vi tro resultatet fra avstemningen.

Derfor har vi også i dag rigget oss til med live-oppdatering. Her får du servert nyhetene fra Nikons pressekonferanse på løpende bånd etter hvert som de avdukes (inkludert norske priser), og lurer du på noe eller har noe på hjertet er det bare å fyre løs i tekstfeltet nederst.

Vi prøver så godt vi kan å svare på dine spørsmål, og klarer vi ikke å svare selv, prøver vi å huke tak i rette vedkommende slik at vi får spurt.

Oppdatert kl 11.59:

Nikon D90 med HD-filming

Som det første speilreflekskameraet i verden med mulighet for levende bilder, ble Nikon D90 annonsert i dag. Kameraet arver mye fra storebror D300, inkludert bildebrikke, LCD-skjerm, lysmåling og prosessering.

Nikon lanserer nye produkter


Med en CMOS-brikke på 12,3 megapiksler, 4,5 bilder i sekundet og et pentaprisme med 96% dekning, er D80-arvtakeren vesentlig oppdatert fra sin forgjenger. Nytt er altså muligheten for å filme i 720p, og du kan også ta stillbilder mens du filmer.

LCD-skjermen er den samme som hos D300; en 3" stor skjerm med en oppløsning på sylskarpe 920.000 piksler. D90 blir med andre ord det rimeligste kameraet på markedet med denne skjermoppløsningen.

Kamerahuset er praktisk talt identisk med D80, med en ekstra knapp for live view. Live view må aktiveres når du filmer, så det er altså ikke mulig å se i den optiske søkeren mens filming pågår. Batterilevetiden er forbedret fra D80 sine 600 bilder til 850 på D90, og for første gang kommer et Nikon-kamera med norske menyer.

Nikon lanserer nye produkter


Hånd i hånd med det nye kameraet ble det også lansert et nytt objektiv. Det har brennvidde på 18-105mm med lysstyrke f/3,5-5,6. Objektivet har også bildestabilisering og SWM, som betyr raskere fokus og mindre bråk når du fokuserer.

Kameraet blir tilgjengelig 19. september i norske butikker og får følgende veiledende priser:

Kamerahus - 8490,-
Kamerahus m/ 18-55mm - 9490,-
Kamerahus m/ 18-105mm VR - 10490,-
Kamerahus med 18-200mm VR - 13490,-

Her er livebloggen fra pressekonferansen. Beklageligvis mistet vi nettkontakten underveis:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer