- Nikon P80 tror det er speilrefleks

Nytt kompaktkamera med speilrefleks-design, og oppsiktsvekkende egenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Coolpix P80 er ikke som andre kompaktkameraer. Utseendet minner mistenkelig om et speilreflekskamera, og med slagordet "kameraet som tror det er speilrefleks" har Nikon selv plassert modellen i en sammenheng.

I motsetning til speilreflekser har nemlig ikke P80 utskiftbar optikk. Objektivet dekker da også et område som skulle være tilstrekkelig for de fleste, nemlig et område tilsvarende 27-486 mm i filmverdenen. Det er god vidvinkel + 18x optisk zoom, det.

Høy ISO

Med mulighet til å sette iso helt opp til 6400 samt bevegelig CCD-sensor med formål å stabilisere bildet, kan man fotografere inne og i dårlig lys, i følge Nikon. Oppløsningen på kameraet er 10 megapiksler.

Nærgrensen er 1 cm ved makrofotografering, og bildet kan du komponere enten ved hjelp av den elektroniske søkeren eller den 2,7" store skjermen på baksiden. Den har antirefleksbelegg og bred betraktningsvinkel, skal vi tro Nikon.

Spesialfunksjoner

Av spesialfunksjoner finner vi ansiktsprioritert autofokus, reduksjon av røde øyne og D-Lighting. Sistnevnte sørger for at detaljer i høykontrastområder ikke blir borte. I tillegg har kameraet 15 motivprogrammer, deriblant muligheten for videoopptak (VGA, 30 fps) og intervallfotografering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer