Nikon Wu-1b trådløst nett for kameraer

Hva kan den og hvordan virker det?

Selve enheten er mindre enn en figertupp. Foto: Brynjulf Blix
Selve enheten er mindre enn en figertupp. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som regel er et kamera noe du har i hendene og foran ansiktet når du bruker det. Da er fjernbetjening ikke akkurat noe nærliggende problemstilling. Men det kan være situasjoner hvor det er svært gunstig å ikke befinne seg bak kamera. Da tenker vi ikke på paparazzivirksomhet, men heller på situasjoner hvor man ønsker å justere motivet av forskjellige grunner. Da er det kjekt å slippe å løpe fram og tilbake mellom kamera og motiv.

Nikon Wu-1b

Nikon har hatt flere trådløse moduler for sine proffe kameraer, men de nyere utgavene er både langt mindre i omfang og ikke minst dramatisk rimeligere i pris. En trådløs senderenhet WT-3 til Nikons (og vår) gamle D200 koster 5 590 kroner, mens Wu-1b bare koster rundt 400!

Modulen Nikon Wu-1a som fungerte med D3200 ser nesten lik ut og har samme lave pris, men da Nikon slapp D600 lanserte de også Wu-1b. Den fungerer også med Nikon 1-modellene S1, J3 og V2.

Her finner du test av Nikon D600Her finner du test av Nikon 1 V2

Selve enheten er en liten USB-sak som plugges inn i porten på siden av kameraet. Den stikker ut, men er ikke i veien for betjening. Den dekker over HDMI-utgangen, men den brukes jo ikke under fotografering uansett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer