Rykte

Nintendo Switch kan få 4K og større OLED-skjerm

Kan komme innen jul, ifølge Bloomberg.

KAN BLI OPPGRADERT: En ny utgave av den populære håndholdte spillkonsollen til Nintendo kan være på vei. Foto: James Sheppard/Future/REX/NTB
KAN BLI OPPGRADERT: En ny utgave av den populære håndholdte spillkonsollen til Nintendo kan være på vei. Foto: James Sheppard/Future/REX/NTB Vis mer
Publisert

Nintendo Switch har vært en enorm suksess, men med fire års fartstid er det mange som begynner å bli utålmodig på en ny modell.

Nå siterer Bloomberg «kilder med kjennskap til saken» på at den japanske spillgiganten kommer med en oppgradert utgave senere i år med større skjerm.

Det har riktignok gått rykter om en ny modell en stund.

Større og bedre skjerm

Nåværende Switch er utstyrt med en 6,2 tommer stor skjerm, mens den nye utgaven, som muligens vil kalles for Switch 2 eller Switch Pro, kommer til å være på 7 tommer. (Billigutgaven Switch Lite er på 5,5 tommer).

I tillegg vil nåværende LCD-skjermpanel byttes ut til fordel for OLED, som blant annet vil gi bedre sortnivå og fargegjengivelse.

4K på TV-en

Oppløsningen vil fremdeles være 720p som på dagens modell, men ifølge Bloomberg vil man kunne koble den nye modellen til en TV-skjerm og spille i 4K-oppløsning. Det kan gi et større konkurransefortrinn mot Sony og Microsoft med sine nye spillkonsoller Playstation 5 og Xbox Series X og S.

Samsung begynner visstnok å produsere skjermen i juni, slik at den nye konsollen blir salgsklar innen julesesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.