Nintendo taper miljøkampen

Nokia gjør det derimot veldig sterkt på Greenpeace sin liste.

Nintendo taper miljøkampen
Publisert
Sist oppdatert

Miljøorganisasjonen Greenpeace er ikke mest kjent for å sitte stille og se på når verdensomspennende elektronikkbedrifter griser til jordkloden.

Siden høsten 2006 har de derfor laget en best og verst-liste, hvor de rangerer selskaper som Nokia, Apple og Nintendo i henhold til tre egendefinerte kriterier:

  • Hvorvidt produktene inneholder farlige stoffer
  • Om selskapene tar produktene i retur for resirkulering når de ikke lenger brukes
  • Om selskapet klarer redusere både produksjonen og produktenes negative innflytelse på miljøet

Japansk versting

Den såkalte Toxic Tech-oversikten er en hedersbetegnelse for de som havner øverst, mens de som havner nederst av Greenpeace karakteriseres som alt annet enn grønne. Guiden publiseres hver tredje måned, og er utelukkende basert på informasjon publisert av de aktuelle selskapene.

På oversikten for juli 2009 er det spesielt ett selskap som skiller seg kraftig ut i negativ retning, japanske Nintendo. Selskapet er mest kjent for å produsere den håndholdte spillkonsollen Nintendo DS Lite og, ikke minst Nintendo Wii, to enheter som har blitt solgt i enorme mengder verden over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer