Nintendo viser Revolution

Los Angeles (DinSide Data): Til tross for minimalt med detaljer, ble vårt første møte med Nintendos nye, hemmelige konsoll en spennende opplevelse. Her er den første informasjonen om den nye supermaskinen.

Publisert
Sist oppdatert

På Nintendos pressekonferanse tidlig tirsdag morgen fikk vi det første, lenge etterlengtede glimtet av Revolution, den visstnok svært så nyskapende maskinen fra Nintendo. Sjefen selv, Satoru Iwata, tok frem en stilig, sort boks som overhodet ikke lignet på de fargeglade Nintendo-konsollene vi kjenner fra tidligere. Boksen var imidlertid kun en prototype på maskinen, i følge Iwata vil den endelige designen være annerledes. Likevel så den utrolig stilig ut – liten, minimalistisk og med blått bakgrunnslys der man setter inn DVD-platene.

Som vanlig vil Nintendo helst ikke snakke tall og fokusere på spillopplevelser. Derfor fikk vi ikke høre mye om de tekniske spesifikasjonene, men det er i alle fall bekreftet at både IBM og ATI leverer brikker til maskinen., og at den vil ha 512 MB flashminne samt støtte for SD-minnekort. Kontrollerne vil være trådløse, Revolution har også fullt støtte for WLAN og to USB 2.0-porter. Spillene som kommer til maskinen vil utnytte Wi-Fi-mulighetene på en helt spesiell måte, men detaljer om dette forblir foreløpig en hemmelighet.

Interessant nok vil Revolution ikke bare være bakoverkompatibel med dagens GameCube-spill, men også med hele den klassiske katalogen til Nintendo – helt tilbake til gode, gamle NES. Dette er et unikt konsept som gir brukerne tilgang til 20 år med klassiske spill som på et eller annet vis skal lastes ned fra nettet. Detaljene rundt hvordan det nøyaktig vil fungere ble ikke offentliggjort i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.