Nintendo viser sine sterkeste kort

Los Angeles (DinSide Data): Nintendo innrømmer feilene, men gir overhodet ikke opp kampen. Mange nye og spennende spill ble i dag vist på en pressekonferanse i forbindelse med E3-messen.

Publisert
Sist oppdatert


For alle som trodde at Nintendo var i ferd med å tape kampen mot XBox og PlayStation 2 ble dagens pressevisning en bekreftelse på at det er ikke tilfellet. Selv om Nintendo-sjefen Satoru Iwata var mann nok til å innrømme at GameCube ikke har innfridd forventningene salgsmessig, presiserte han nok en gang at selskapet vil fortsette å knytte tette bånd med tredjepartsutviklere, og gi ut spill som passer for alle aldersgrupper og alle typer spillere.

Flere fremragende spillpersonligheter dukket opp på scenen i løpet av arrangementet. Will Wright, skaperen av The Sims, snakket om nye versjoner av dette kjempepopulære spillet som er på vei til GameCube og GameBoy Advance. Selveste Shigeru Miyamoto, mannen bak Mario, Zelda og Donkey Kong, og Tooru Iwatani, skaperen av PacMan, hadde også sitt å fortelle om Nintendos fremtid. Til slutt hilste vi på Hideo Kojima, som viste en oppgradert versjon av Metal Gear Solid, med undertittel The Twin Snakes, som er på vei til GameCube.

Spill og mer spill

Nintendo viser sine sterkeste kort


Vi kom ikke på pressemøtet for å høre snakking - vi ville se spill. Og det fikk vi. En lengre videoklipp av Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike viste et spill som garantert blir en hit. Scenene vi så foregikk blant annet i tette Endor-skoger, i asteroidebelter, i rommet og på isplaneten Hoth. Det interessante var at spillet er ikke begrenset til skip og kjøretøy, men foregår også til fots, i tredjepersonsperspektiv. Grafisk sett virker det som om spillet er en ytterligere forbedring fra forgjengeren.

Neste stopp var en klipp fra Resident Evil 4. Ikke mye av historien ble avslørt, men det er i alle fall klart at spillet blir en grafisk perle, med sanntids kameraføring og helt utrolige skygge- og lyseffekter. Utgivelsesdatoen er foreløpig kryptisk: 200X.

Nintendo viser sine sterkeste kort


Det er klart at Nintendo fremdeles vil lage fargerike og barnevennlige spill, og flere slike ble vist. Et nytt Pokemon-spill, WarioWare, Donkey Kong Country og Mario for GBA er bare noen av disse. Men det slutter ikke her: Et nytt StarFox-spill er på vei, Advance Wars 2, Final Fantasy: Crystal Chronicles og Final Fantasy Tactics Advance kommer også. Det fokuseres også mer på koblingsmulighetene mellom GameBoy Advance og GameCube, noe mange av spillene støttet.

Det futuristiske racingspillet F-Zero GX ser også meget lovende ut, og er et resultat av samarbeidet mellom Nintendo, Sega og Namco.

F-Zero
F-Zero Vis mer


Midt i mellom alt dette så vi et glimt av noe alle venter på - noen veldig få scener fra Metroid Prime 2. Ingen detaljer ble nevnt, men det er i alle fall klart at spillet kommer, og det er forhåpentligvis ikke så lenge til.

Mange flere, interessante spill ble også vist i løpet av pressekonferansen, og det er ingen tvil om at Nintendo har ingen planer om å kaste inn håndkleet. Det var uansett en spesiell opplevelse å se så mange av de virkelige store personlighetene i spillbransjen stå sammen på én scene, og love å samarbeide for å støtte Nintendo.

Helt til slutt, det ble også bekreftet at arbeidet med en oppfølger til GameCube er godt i gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer