Nintendo viser sine sterkeste kort

Los Angeles (DinSide Data): Nintendo innrømmer feilene, men gir overhodet ikke opp kampen. Mange nye og spennende spill ble i dag vist på en pressekonferanse i forbindelse med E3-messen.

Publisert
Sist oppdatert

For alle som trodde at Nintendo var i ferd med å tape kampen mot XBox og PlayStation 2 ble dagens pressevisning en bekreftelse på at det er ikke tilfellet. Selv om Nintendo-sjefen Satoru Iwata var mann nok til å innrømme at GameCube ikke har innfridd forventningene salgsmessig, presiserte han nok en gang at selskapet vil fortsette å knytte tette bånd med tredjepartsutviklere, og gi ut spill som passer for alle aldersgrupper og alle typer spillere.

Flere fremragende spillpersonligheter dukket opp på scenen i løpet av arrangementet. Will Wright, skaperen av The Sims, snakket om nye versjoner av dette kjempepopulære spillet som er på vei til GameCube og GameBoy Advance. Selveste Shigeru Miyamoto, mannen bak Mario, Zelda og Donkey Kong, og Tooru Iwatani, skaperen av PacMan, hadde også sitt å fortelle om Nintendos fremtid. Til slutt hilste vi på Hideo Kojima, som viste en oppgradert versjon av Metal Gear Solid, med undertittel The Twin Snakes, som er på vei til GameCube.

Spill og mer spill

Vi kom ikke på pressemøtet for å høre snakking - vi ville se spill. Og det fikk vi. En lengre videoklipp av Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike viste et spill som garantert blir en hit. Scenene vi så foregikk blant annet i tette Endor-skoger, i asteroidebelter, i rommet og på isplaneten Hoth. Det interessante var at spillet er ikke begrenset til skip og kjøretøy, men foregår også til fots, i tredjepersonsperspektiv. Grafisk sett virker det som om spillet er en ytterligere forbedring fra forgjengeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer