Nintendogs

SPILLTEST: Verdens absolutt søteste spill er endelig i butikkene, og vi har tilbrakt de siste dagene med å rope til vår DS. Er det moro?

Publisert
Sist oppdatert

Nintendogs har fått mye omtale den siste tiden, og viser tydelig hvordan Nintendo forsøker å nå nye spillere, og utnytte potensialet til dobbelskjerm-maskinen sin til det fulle.Så hva er dette spillet? En slags avansert tamagotchi, eller en glimrende oppvisning i avansert kunstig intelligens? Og er det egentlig et spill i det hele tatt?

Svaret faller et sted i mellom. Jo da, din fremste oppgave er å passe på en virtuell valp, og oppfylle dens ønsker. Men det er mer struktur i spillet enn som så, og tydelige oppgaver gjør at en ordentlig progresjon er ivaretatt.

Små, søte valper

Nintendogs begynner med at du rett og slett skal kjøpe deg en liten valp. Du har 1000 pund til disposisjon, og bikkja kommer til å koste deg ca. halvparten. Det er en del raser å velge mellom, og samtlige er så søte og nusselige at alle hundeelskere vil garantert forelske seg i spillet fra første øyeblikk. Kanskje med mindre du bare omgås sultne kamphunder.

Din første oppgave er å gi hunden et navn. Dette gjør du ved å si navnet inn i mikrofonen til Nintendo DS. Du må gjenta prosessen et par ganger, og får tilbakemelding om hvorvidt bikkja skjønner hva du sier. Snakker du tydelig nok, vil hunden reagere på navnet – men det er ikke garantert at det fungerer hver gang. Mikrofonen er tydeligvis veldig sensitiv, og stemmegjenkjenningen er rett og slett ikke optimal. Alt for mange ganger ropte vi og ropte, uten reaksjon fra lille Benny (men de som tilfeldigvis befinner seg i nærheten av deg vil garantert reagere på at du skriker til en liten, sølvfarget plastboks).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer