Nintendos nye våpen annonsert

For en stund siden avslørte Nintendo at de jobbet med en ny, mystisk spillmaskin. Endelig er noen av detaljene blitt offentliggjort - men er den nye maskinen det Nintendo trenger?

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at de dominerer håndholdt-markedet fullstendig med sin GameBoy Advance, er det en kjent sak at Nintendo har slitt med å få solgt nok av de stasjonære GameCube-maskinene. Det var derfor ekstra interessant når selskapet annonserte for en del måneder siden at de jobber med en ny type maskin, som er hverken en ny GameCube eller en ny GameBoy.

De siste ukene har Nintendo-sjefene kommet med stadig flere antydninger om den nye maskinen, men samtlige har vært meget krypiske og uforståelige. Først nå letter de på sløret, men er nyheten virkelig så revolusjonerende?

Dobbelt opp

Den nye enheten heter foreløpig Nintendo DS. Det er en håndholdt maskin, men med hele to skjermer (begge har bakgrunnsbelysning). Ideen er at begge skjermene skal brukes samtidig, og gi to forskjellige perspektiver på spill. For eksempel - et fotballspill der du kan se hele banen på den ene skjermen, mens den andre skjermen brukes til å fokusere på enkeltspilleren. Begge skjermene er 3 tommer store og bruker TFT-teknologi. Nintendo DS har også separate prosessorer for begge skjermene. Ryktene sier at maskinen skal være enn god del kraftigere enn GameBoy Advance.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer