Nintendos nye våpen annonsert

For en stund siden avslørte Nintendo at de jobbet med en ny, mystisk spillmaskin. Endelig er noen av detaljene blitt offentliggjort - men er den nye maskinen det Nintendo trenger?

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at de dominerer håndholdt-markedet fullstendig med sin GameBoy Advance, er det en kjent sak at Nintendo har slitt med å få solgt nok av de stasjonære GameCube-maskinene. Det var derfor ekstra interessant når selskapet annonserte for en del måneder siden at de jobber med en ny type maskin, som er hverken en ny GameCube eller en ny GameBoy.

De siste ukene har Nintendo-sjefene kommet med stadig flere antydninger om den nye maskinen, men samtlige har vært meget krypiske og uforståelige. Først nå letter de på sløret, men er nyheten virkelig så revolusjonerende?

Dobbelt opp

Nintendos nye våpen annonsert


Den nye enheten heter foreløpig Nintendo DS. Det er en håndholdt maskin, men med hele to skjermer (begge har bakgrunnsbelysning). Ideen er at begge skjermene skal brukes samtidig, og gi to forskjellige perspektiver på spill. For eksempel - et fotballspill der du kan se hele banen på den ene skjermen, mens den andre skjermen brukes til å fokusere på enkeltspilleren. Begge skjermene er 3 tommer store og bruker TFT-teknologi. Nintendo DS har også separate prosessorer for begge skjermene. Ryktene sier at maskinen skal være enn god del kraftigere enn GameBoy Advance.

Det foreligger foreløpig ingen informasjon om spill (bortsett fra indikasjoner på at Nintendo har fått med seg tredjepartsutviklere, noe som er meget viktig for enhver ny maskin), tekniske spesifikasjoner eller øvrig funksjonalitet. Det finnes heller ingen bilder av enheten. Alt dette skal etter planen avsløres på E3-messen i mai, og vi vil selvsagt komme tilbake med mer informasjon da. Nintendo DS skal slippes over hele verden før slutten av året.

Reaksjonene på nyheten har hittil vært ganske blandede, men vi synes det høres ut som et spennende og innovativt konsept. Spørsmålet er bare om det blir levert nok spill som virkelig utnytter de spennende mulighetene toskjerms-løsningen har å by på. Vi må nok vente et par måneder til for å få svar på det.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer