Test av HP Spectre 13 (2018-utgaven)

Noe av det lekreste vi har sett fra HP

Slank og lekker ultrabook - og ikke minst: Svært mye kraftigere enn forgjengeren.

MEGET FIN MASKIN: HPs nye Spectre 13 har blitt enda mindre enn forgjengeren. Samtidig er ytelsen nesten doblet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MEGET FIN MASKIN: HPs nye Spectre 13 har blitt enda mindre enn forgjengeren. Samtidig er ytelsen nesten doblet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HP vakte oppsikt da de lanserte andre generasjon Spectre 13 i fjor. Premium-modellen var ikke bare en av verdens desidert tynneste bærbare PC-er, med sine 10,4 millimetre, men hadde også kastet alle gamle porter på båten. Tilbake var det kun tre USB-C-porter; porten som mange mener vil erstatte alle andre porter på sikt.

Noe av hemmeligheten bak det relativt store kuttet i tykkelse, lå - og ligger fortsatt i skjermhengselet, som er konstruert på en måte som bygger minimalt i høyden. Hengslet akkompagneres av en hydraulisk pumpe i miniatyrstørrelse som gjør det enkelt å løfte lokket med én finger.

Fortsatt like tynt og lett

For tredje generasjon Spectre 13 er fortsatt like tynn som forgjengeren, og veier fortsatt 1,1 kg (1099 gram, for å være pinlig nøyaktig). Men maskinen har et litt mindre fotavtrykk, blant annet takket være at den 13,3 tommer store skjermen nå bare har en halv centimeter sørgekant på sidene. Dermed har bredden krympet med rundt 1,7 cm.

Fortsatt er det nok plass i toppen til et webkamera, der enkelte av konkurrentene har flyttet dette til en mindre gunstig plassering under skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer