Nomad – MP3-spiller fra Creative

Så er den endelig lansert – Creative’s bærbare MP3-spiller. Den konkurrerer direkte med Diamond Rio, og kommer også i versjoner med 32 eller 64 MB. Men den har enda flere finesser og egenskaper.

Nomad plassert i dokkstasjonen
Nomad plassert i dokkstasjonen Vis mer
Publisert

Creative Nomad er først og fremst en bærbar MP3-spiller, på samme måte som Rio. Du laster ned filene via en kabel til parallellporten, som lagres enten i internminnet på spilleren eller i et minnekort av typen SmartMedia – her er det ikke noe nytt.

Spesifikasjonene er i praksis temmelig like, men Nomad er litt mindre og er laget i magnesium. Standardminne er 32 MB og den ”store” 64 MB-versjonen leveres rett og slett med et minnekort inkludert.

Men Nomad har også et par unike finesser:

FM radio

Nomad er også en liten FM-radio! Du kan programmere 12 av dine favorittstasjoner og velge mellom disse med FFW/REW-knappene. Kabelen til øreproppene fungerer som antenne, som på tilsvarende lommeradioer.

Diktafon

Du kan ta opp opptil to (2) timer med tale hvis du har ekstra minnekort installert! Disse dataene kan du siden enten spille av på Nomaden eller laste opp til PCen. Opptaket komprimeres i MP3-format, men det er bare mulig å spille inn via mikrofonen. Det er ingen linjeinngang for å spille inn musikk direkte fra for eksempel CD.

Tilleggsutstyr

Nomad leveres med dokkstasjon som du setter spilleren ned i når du skal koble den opp mot PCen. Samtidig fungerer den som lader for de to NiMH-batteriene av type AAA som følger med i pakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer