Sikkerhet på Internett

- Nordmenn er elendige på passord

Får stryk i sikkerhetsundersøkelse.

DÅRLIG PÅ PASSORD: Nordmenn får stryk i ny undersøkelse om passord på nett. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DÅRLIG PÅ PASSORD: Nordmenn får stryk i ny undersøkelse om passord på nett. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av sikkerhetsselskapet Kaspersky, er nordmenn dårlige på bruk av passord på nett.

– At nordmenn kanskje er litt naive når det kommer til IT-sikkerhet er ingen hemmelighet, men at det skulle være så ekstremt hadde vi ikke trodd. Nordmenn gjør veldig lite for å beskytte seg på nett, sier David Jacoby, seniorforsker i Kaspersky Labs, i en pressemelding i forbindelse med fremleggingen av tallene.

Her kommer det blant annet frem at tre av fire nordmenn benytter samme passord på flere tjenester. Åtte prosent bruker samme passord på alle tjenestene de benytter på nett. Jacoby omtaler tallene som «urovekkende».

– De siste årene har vi sett en lang rekke store hackerangrep hvor det har blitt hentet ut innloggingsinformasjon til en rekke e-poster. Ved ikke å ha forskjellige passord til de ulike tjenestene man benytter, vil man i prinsipp gi en person med uærlige hensikter tilgang til hele ens digitale liv, sier Jacoby og utdyper:

– Om man veksler mellom noen få passord, noe mange virker å gjøre, er man ikke særlig mer beskyttet enn om man bruker det samme passordet overalt, sier han i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.