Norge i 3D

Kunnskapsforlaget lanserer nå Norgesatlas 3-D på CD-ROM, som både er et geografisk oppslagsverk og et tredimensjonalt kart. Grafikken er utviklet i samarbeid med Christian Michelsen Research og kartene er levert av Statens Kartverk. Programmet har flere spennende ideer, men det krever litt for mye maskinkraft.

Når du klikker på et stedsnavn, får du opp en liste med artikler eller bilder fra atlaset og en liste med lenker til Internettressurser.
Når du klikker på et stedsnavn, får du opp en liste med artikler eller bilder fra atlaset og en liste med lenker til Internettressurser. Vis mer
Publisert

Atlaset inneholder artikler, statistikk, temakart, fotografier og illustrasjoner. I tillegg er det et knippe Multimediamontasjer som inneholder filmkutt, lyd, animasjoner og fordypningsartikler.

Atlaset har også en integrert nettleser (MS Internet Explorer) som gjør at du kan koble deg opp til aktuelle web-steder, f.eks. ved å klikke et stedsnavn og velge en lenke i menyen som dukker opp.

Ikke detaljert nok

Åpningsbildet er et Norgeskart, og med diverse hendler kan du flytte deg rundt og zoome inn og ut. Du kan også vende hele kartet for å få et bedre inntrykk av høydeforskjellene, og du kan også til en viss grad "fly" gjennom landskapet med noen museklikk. Men siden programmet er så tungt, føles det langt fra realistisk.

Grafikken er heller ikke detaljert nok til å vekke den helt store begeistringen. Når du nærmer deg et sted, blir det fort store ruter og få detaljer. Dette begrenser både den pedagogiske nytteverdien og ikke minst underholdningsverdien.

Men kartet er likevel velutstyrt når det gjelder stedsnavn (48 000), og det er enkelt å se hvor du befinner deg. Når du fører musen over kartet, vises fylke, posisjon og antall meter over havet. Det er også 57 bykart og en rekke artikler og bilder fra mange steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer