Norge på teknologitoppen

Kun forbigått av Japan.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er blant verdens mest høyteknologiske land, skal vi tro en undersøkelse utført av Lehigh University i Pennsylvania, kalt The Global Takeoff of New Products: Culture, Wealth, or Vanishing Differences.

Undersøkelsen tok for seg 16 ulike produktgrupper og målte hvor lang tid befolkningen i hvert land hadde brukt på å omfavne de nye teknologiene.

I utvalget var både "morsomme" produkter (CD, DVD, mobiltelefoner, MP3-spillere, bredbånd, digitalkamera etc.) og hjemmeprodukter, som oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og tørketrommel. Statistikkgrunnlaget gikk helt tilbake til 1953.

På toppen av lista troner (ikke uventet) Japan, der befolkningen brukte 5,4 år i snitt på å omfavne de nevnte teknologiene. Norge ble nummer to, foran Sverige, Nederland og Danmark. I bunnen av listen finner vi India, Filippinene, Indonesia, Vietnam og Kina. Undersøkelsen inkluderte 31 land.

Kilde: Lehigh University [via Techradar]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer