Norges billigste PC?

Hvor billig kan en PC bli? Og hva kan den gjøre?

Norges billigste PC?
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du skal ha det aller billigst må du bidra litt selv. I denne sammenhengen betyr det at du må sette sammen delene selv. PC-bygging er ikke vanskelig, det krever mer interesse enn praktiske ferdigheter.

Da er det delene som skal utgjøre PC-en vi snakker om - hvor billig kan det gjøres? Vi tar utgangspunkt i nye kurante deler fra forhandler - ikke privatbrukt eller tidsbegrensede spesialtilbud.

Noen nettbutikker selger også pakkeløsninger med utvalgte komponenter til en god pris. Bildet i toppen av artikkelen er av den billigste ferdig-pakken fra fra Komplett, der prislappen ender på 1695 kroner. Dette er den laveste prisen vi i DinSide-redaksjonen har funnet for en komplett PC-pakke.

Men hva om vi plukker deler selv? Kan vi få en enda billigere PC? Det klarte vi, selv om det ikke var mange kronene vi sparte.

NB! Prisene i vårt eksempel er hentet fra nettbutikkene Komplett.no og PS.no. Har du forslag til alternative, enda billigere pakker? Bruk debattfeltet under artikkelen.

Alt på ett kort

Vi starter med valg av plattform, altså hvilken prosessor det hele er bygget rundt. Det aller billigste vi har funnet kommer fra Intel og er basert på Celeron 220-prosessoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.