Norges første Sonoma-test

Vi har fått låne en prototype på Fujitsu Siemens versjon av Intels nye Centrino-brikkesett, med 1 GB minne og 2,13 GHz Dothan-prosessor. Hvordan yter Sonoma mot de gamle kongene?

Norges første Sonoma-test
Publisert
Sist oppdatert

Med Intels nye mobile brikkesett kommer det mange gleder for datafrikere, og enda flere for de som ikke er så interessert i hva som ligger under panseret. Intel Mobile 915 byr på masser av rå kraft, og ikke minst hastighet.

Med DDR2-minne, PCI Express-grafikk og SATA-disker, ble Fujitsu Siemes E8020 betraktelig raskere enn noen av de andre maskinene vi har testet til nå.

Raskeste Pentium M til nå

Prosessoren er den raskeste Pentium M-utgaven som Intel noen gang har laget, men bare med 30 MHz. Dette er først og fremst takket være den nye systembussen på 133 MHz (eller 533 når Intel har ganget den med 4), som fører til at prosessorhastigheten må være delelig på 133 (16x133=2130). Det vil også si at Sonoma kan flytte mer data mellom brikkesettet og prosessoren enn tidligere.

Maskinen til Fujitsu Siemens er først og fremst tiltenkt bedriftsmarkedet, og er stappfull av sikkerhetsrutiner, som pin-kode for å starte den, og passord på både harddisk og bios og gud vet hva.

Den har også et par spennende løsninger som viser litt av hva vi kan vente oss i fremtiden. For eksempel er SATA-disken avtagbar, slik at den for eksempel kan settes inn i en stasjonær maskin eller byttes ut i et håndgrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer