Norsk OpenOffice.org versjon 1.1 straks ferdig

OpenOffice.org kunngjorde onsdag at versjon 1.1 av prosjektets kontorprogramvarepakke er umiddelbart tilgjengelig for Windows, Linux (x86 og PowerOC) og Solaris for SPARC. Utgaver for Mac OS X, FreeBSD og Solaris for x86 kommer senere i år.

Publisert
Sist oppdatert

OpenOffice.org består av programvare for tekstbehandling, regneark, presentasjon og flere andre komponenter som alle støtter er XML-basert filformat. Kildekoden er åpen og både den og programvaren er fritt tilgjengelig.

I tillegg til engelsk, leveres den nye utgaven med fransk, italiensk spansk, kinesisk, koreansk og japansk. De norske utgavene, som oversatt og kompilert av prosjektet OpenOffice.org på norsk, er ikke helt klare ennå, men prosjektleder Knut Yrvin håper at de skal være ferdige i begynnelsen av neste uke. Programvaren kommer på både bokmål og nynorsk.

Noe oversettelsesarbeid gjenstår fortsatt, selv om prosjektets medlemmer har arbeidet helt siden i sommer. Men ifølge Yrvin er det bare snakk om en type hjelpetekster som få bruker.

Selve oversettelsesprosessen foregår fra engelsk til nynorsk først, deretter fra nynorsk til bokmål.

- Det er enklere å oversette fra nynorsk til bokmål enn omvendt, og oversettelse fra engelsk til nynorsk gir bedre språklig kvalitet enn oversettelse fra engelsk til bokmål, sier Yrvin, som også forteller at det var langt enklere å tak oversettere til nynorskutgaven enn til bokmålutgaven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer