TEST: Pinell SuperSound 701

«Norsk» radio med imponerende lyd

Du finner neppe en DAB-radio med rikere utvalg av funksjoner, og denne kan i tillegg skilte med både fin design og god lyd.

MØBEL: Pinell Supersound 701 er funksjonsrik, ser bra ut og byr på et lass av funksjonalitet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MØBEL: Pinell Supersound 701 er funksjonsrik, ser bra ut og byr på et lass av funksjonalitet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Pinell er ute med nye tilskudd i den velkjente Supersound-serien, som inneholder noen av de aller mest solgte DAB-radioene her til lands.

Pinell er et norsk merke, men å kalle radioene norske, er bare delvis sant. Produksjonen foregår naturlig nok ikke her - men i Kina, som for det meste annet av forbrukerelektronikk i 2019.

Ikke bare solskinn

Vi i Dinside har testet en rekke Pinell-radioer de siste årene, og landet for eksempel på en sekser på terningen til modellen Pinell Go. Denne solgte i bøtter og spann, men ble samtidig et kostbart mareritt for produsenten.

Det viste seg nemlig at et større antall radioer var utstyrt med et batteri som var brannfarlig, og før Pinell rakk å tilbakekalle alle sammen, ble flere branner og branntilløp innrapportert til brannvesenet over hele landet.

Problemet skal ifølge produsenten være knyttet til et spesialbatteri som ble laget til akkurat den radioen - og rammer ikke andre radioer i serien.

- Vi bruker nå kun standardbatterier fra kjente produsenter, eksempelvis Panasonic 18650 som for eksempel Tesla bruker i sine biler, forteller Pinell-sjef Tom Vedvik til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer