Norsk sikkerhetskopiering vinner terreng

Norske LapBack skal erobre gjennom å lage et program for sikkerhetskopiering som vanlige mennesker faktisk kan bruke, og mye tyder på at de er i ferd med å klare det. Vi sjekker påstanden.

Norsk sikkerhetskopiering vinner terreng
Publisert
Sist oppdatert

Norske Mads Olsen er i slaget for tiden. Etter å ha satt seg fore å lage et sikkerhetskopieringsprogram for folk flest, har han høstet mange lovord og ordre for LapBack-programmet sitt. Har du kjøpt en ekstern harddisk som er distribuert gjennom EET i løpet av året, kjenner du allerede programmet som slo ut Dantz Retrospect.

- Vi synes andre programmer er alt for kronglete og krever for mye av brukerne til å ha noe særlig verdi, sier Olsen til DinSide Data. Derfor startet han nylig et korstog for å lage et program som tar sikkerhetskopier av det meste på noen få klikk.

Forsikring for dataene dine

Som du kanskje har fått med deg, er virus og spionvare stadig større trusler for vanlige databrukere - og jo mer skade du får fra nettet, jo viktigere blir det med sikkerhetskopieringen. Når uhellet først er ute, er backupen gull verd.

Poenget med sikkerhetskopieringsprogrammer er at de gjør det enklere å kopiere over filene og mappene dine til et sikkert sted, enten til en annen harddisk, en minnepinne, eller en optisk enhet. Jo flere mapper og filer du ønsker å spare på, jo vanskeligere blir det å kopiere manuelt, og her kommer altså sikkerhetskopieringsprogrammene inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer