Norske ordlister til Kingsoft Office

Slik kan du få norske ordlister til gratis-kontorpakken.

Kingsoft Office er til forveksling lik Microsoft Office 2003. Med norsk stavekontroll installert, øker nytten betraktelig.
Kingsoft Office er til forveksling lik Microsoft Office 2003. Med norsk stavekontroll installert, øker nytten betraktelig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kingsoft Office er hva du trygt kan kalle en Microsoft Office-klone. Pakken består av tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy, og fungerer omtrent identisk med Office-programmene Word, Excel og PowerPoint.

Men til forskjell fra Microsoft Office er Kingsoft Office helt gratis.

Les saken: Kingsoft Office 2012 - glimrende og gratis kontorsuite

Det er imidlertid en ulempe ved programpakken; det finnes ikke norsk stavekontroll, i hvert fall ikke offisielt. Men Øyvind Kaurstad, en av våre trofaste lesere, har funnet en løsning på problemet. Det viser seg nemlig at ordlistene som benyttes i en annen, gratis Microsoft Office-konkurrent, OpenOffice.org, er kompatible med dem som brukes i Kingsoft Office. Helt plunderfritt er det imidlertid ikke.

- Jeg prøvde først å legge til ordlisten i Kingsoft Office under menyen Options/Spelling/Custom Dictionaries. Man får lagt den til, men det fungerer ikke. Etter litt forskning fant jeg ut at ved å erstatte den opprinnelige, engelske ordlisten med den norske, så fungerer det helt fint, forteller Kaurstad til DinSide.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer