Norske Playstation 2-brukere kobles til nettet i august

Den norske lanseringen av Sony nettjeneste for Playstation 2 vil skje den 13. august i år. Før den tid kan du være med på betatestingen.

Norske Playstation 2-brukere kobles til nettet i august
Publisert
Sist oppdatert

Sony Computer Entertainment Europe og Nordisk Film Interactive avslørte i dag flere detaljer om den kommende lanseringen av PlayStation 2 nettverksadapter, som altså vil skje den 13. august i år.

For å koble seg opp mot den kommende tjenesten, trenger brukeren selvfølgelig en Playstation 2-enhet, en bredbåndsforbindelse, samt et nettverksadaptersett til spillmaskinen. Veiledende pris for denne nettverkspakken er 319 kroner.

De to første spillene som kommer på markedet i Norge med støtte for nettverksspilling, er Twisted Metal Black Online og SOCOM: US Navy Seals (allerede tilgjengelig i norske butikker). Prisen vil henholdsvis være 339 kroner og 649 kroner. Sammen med SOCOM: US Navy Seals blir det levert et hodesett for muntlig kommunikasjon med andre spillere.

Senere vil titler som Hardware Online Arena, Destruction Derby Arenas, Gran Turismo 4, EverQuest Online Adventures og This is Football dukker opp som nettverksspill.

Brukere som ønsker å prøve ut nettverksspillene allerede nå, kan - hvis de allerede har PlayStation 2, SOCOM: US Navy Seals samt en bredbåndforbindelse, melde seg som betatester. Dette gjøres ved å fylle ut et skjema på det norske Playstation-nettstedet. De som blir valgt ut vil raskt kunne bestille startpakken fra Playstation online shop på det Playstation-nettstedet. De utvalgte spillerne skal også ved senere anledninger få mulighet til å teste ut spill og programmer før lansering.

PlayStation 2-nettverk ble en kjempesuksess i USA, der den ble lansert i fjor. I vår skal 500.000 enheter allerede ha blitt solgt i USA, langt flere enn XBox Live-settet (det faktum at Sony har solgt mange flere eksemplarer av sin konsoll har naturligvis en del av skylden).

Teknologien bak de to konkurrerende tjenestene er svært forskjellig - Sony selger nettverksadapteren, men overlater bygging av infrastrukturen til utgiverne av spill. Microsoft har derimot et sentralisert system der brukeren betaler én avgift og bruker samme oppsett uansett hvilke spill man spiller.

Vi kommer selvsagt tilbake med fyldigere omtale av online-tjenesten til Sony om kort tid, og du kan allerede lese vår omtale av XBox Live her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer