Notes får sanntidskommunikasjon

IBM/Lotus vil utvide funksjonaliteten i Notes til å omfatte sanntidskommunikasjon. I forrige uke kjøpte IBM to firmaer som har spesialisert seg på denne typen teknologi, og det foreligger planer om å integrere teknologien i Notes 5, som er ventet i betautgave mot slutten av året.

Notes får sanntidskommunikasjon
Publisert

Teknologien fra selskapene DataBeam og Ubique vil gjøre Notes bedre rustet til å møte konkurransen fra produkter som Microsoft Netmeeting. Netmeeting er et program for å kommunisere med lyd og bilder via Internett i sanntid, og bruker blant annet lisensiert teknologi fra nettopp DataBeam.

Når Notes får denne funksjonaliteten, får Notes-brukere nye muligheter til å samarbeide mer effektivt internt i organisasjoner eller via Internett. Teknologien vil også åpne for muligheten for å bruke Notes til Internett-telefoni.

Ubique har patentert teknologi for det de kaller "document-based awareness". Dette er verktøyer som gir adgang til å holde oversikt over hvem som til enhver tid jobber med f.eks. web-dokumenter. Verktøyet holder også rede på hvor vedkommende befinner seg. I tillegg har selkskapet flere andre verktøyer for å kommunisere via Internett med blant annet chat-programmer og verktøyer for å kringkaste meldinger til grupper eller enkeltpersoner. Alt dette er egenskaper Notes mangler i dag.

DataBeams hovedstyrke er at selskapet har utviklet protokollene som skal til for å kommunisere i sanntid via nettverk. En av disse protokollene brukes i dag som basis for Microsoft Netmeeting. Databeam har også utviklet komplette løsninger for sanntidskonferanser og fjernundervisning via Internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer