NRK i hackernes tjeneste

Stor risiko å se nett-tv.

Av: Jarle Dahl Bergersen

NRK oppfordrer brukere som har problemer med deres nye nett-tv løsning til å nedgradere sine Flash-installasjoner til versjon 9.

Problemene med den nye nett-tv-løsningen oppstår blant annet for Mac-brukere.

Nedenfor kan du se hvordan NRKs nett-tv ser ut for meg på min Mac med oppdaterte versjoner av Firefox og Flash på en oppdatert versjon av Mac OSX:

At NRK nå lanserer en nett-tv-løsning som ikke fungerer på Flash 10, som har vært gjeldende versjon av Flash siden mai 2008 og allerede brukes av over 60% av alle nettbrukere, er utrolig lite gjennomtenkt.

Nå skal det sies at jeg har testet NRK nett-tv på siste versjon av Flash i Windows uten problemer, men det finnes i dag et ikke ubetydelig antall brukere på Mac-plattformen. At NRK anbefaler disse å nedgradere Flash til versjon 9 er skremmende.

Problemet med Flash 9 er at avspilleren har skremmende hull som kan gi hackere tilgang til laste ned programvare til datamaskinen, samt full tilgang til filer etc.

Det finnes i dag ingen vanlige Flash 9 avspillere som ikke kan misbrukes. Anbefalingen fra Adobe, som utvikler Flash, er å oppgradere til seneste versjon av Flash. Pr i dag er det versjon 10.0.12.36.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer