NRK med distriktskontor i kunstig 3D-verden

NRK åpner distriktskontor i Second Life - en virtuell, tredimensjonal verden på internett.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har sett hva andre har gjort og det er ganske imponerende hva man kan få til i denne virtuelle verdenen, sier NRKs nett- og utviklingssjef, Bjarne Andre Myklebust, til NTB.

Fem år gamle Second Life vokser lynraskt og er i dag en tredimensjonal verden med neste like mange innbyggere som Norge, rundt fire millioner. Utviklingen hittil viser at Second Life vokser med rundt 500.000 innbyggere hver måned

- Det er først og fremst amerikanere, canadiere og briter, men også stadig flere nordmenn, sier Myklebust.

Konserter

Nå åpner NRK «distriktskontor» i Second Life, ifølge Computerworld. Det store trekkeplasteret blir en tredimensjonal, digital utgave av en konsertscene, der NRK håper å kunne sende lyd og bilder fra konserter fra blant annet P3 Sessions og sommerens mange musikkfestivaler.

- Vi har også stoff fra NRKs distriktskontorer i tankene, men vi er veldig tidlig i dette arbeidet og vet ennå ikke hva som kommer til å bli det endelige innholdet, sier prosjektleder Bjarte Johannessen til NTB.

En rekke store IT- og medievirksomheter har allerede flyttet inn, og ser på Second Life som en viktig del av fremtidens markedsføringsstrategi.

Som dataspill

Fra Second Life
Fra Second Life Vis mer


Second Life er svært interaktivt og minner visuelt om et avansert dataspill. Brukerne kan se hverandre og snakke med hverandre i en virtuell verden av bygninger, gater, biler og natur.

- Ved direktesending av konserter er det faktisk mulig for artisten å hilse på og snakke med publikum, og svare på applaus og responsen fra dem, sier Johannessen.

Nesten håndgripelig

Second Life er som verdensveven for øvrig, men svært forskjellig visuelt. Istedenfor å klikke på lenker for å komme til nye sider og steder, spaserer du heller fra hus til hus og sted til sted. Og der du i dag er vant til å se todimensjonale nettsider, beveger du deg i Second Life i en verden av tredimensjonale, nesten håndgripelige objekter.

- Vi er veldig tidlig i prosessen og må først se hva som er mulig å få til, men vi håper å være til stede med en del av tilbudet vårt i løpet av våren, sier Myklebust. (©NTB)

Lenke:
Secondlife.com

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer