NTFS eller FAT32?

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg driver og setter opp en PC med XP på. Ettersom jeg er opptatt av litt OK ytelse, så hadde jeg tenkt å dele windows opp i 4 disker (ikke partisjoner)

1. Windows/System disk 40-80 GB2. Programfiler 40-80 GB3. Swap/temp 40-80 GB4. Data.500GB ++

Min teori er at når du starter et program, så vil jo selve programmet leses (disk2), felles biliotek, windowsrutiner, DLL osv. (disk1) og dersom det er et program som skal behandle data, vil det ofte bli laget en default Temp-fil (disk3) Jeg vil da få en litt raskere PC ettersom flere disker kan jobbe samtidig.

Men så kommer spørsmålet opp om det kanskje ville gi en liten yteslesforbedring dersom jeg valgte Fat 32 på System og Program-diskene.

Etter hva jeg har lært, så bruker NTFS metadata som jeg egentlig ikke ser vitsen med når det gjelder System/programmer. Jeg ser ikke poenget med at systemet skal lagre info om når en DLL eller program-fil var sist lest, av hvem og med hvilke retigheter, ei heller muligheten for kryptering eller komprimering. På Swap og Data-diskene ser jeg poenget med NTFS ettersom det håndterer filer på over 4GB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer