NTI CD Maker klar i sjette utgave

NTI CD Maker er kanskje ikke det mest kjente CD-brenneprogrammet på markedet, men den nye versjonen har en del funksjoner som er verdt å ta en nærmere titt på.

Publisert
Sist oppdatert

De to mest utbredte brenneprogrammene på markedet er utvilsomt Nero Burning ROM fra tyske Ahead, og Easy CD Creator fra det Adaptec-eide amerikanske Roxio. Begge leveres ofte med nye CD-brennere, og begge tilbyr funksjoner som i høyeste grad er med på å øke bruksnyttet til CD-brenneren din, som CD-ripping, lydredigering, design av CD-cover, diverse videofunksjoner etc.

I skyggen

NTI CD Maker fra NewTech Infosystems er et av de programmene som lurer i skyggen av "de store", og tilbyr mange av de samme funksjonene som du finner i Nero og Easy CD Creator. Vi testet versjon 2000 av programmet i januar i fjor, og ble begeistret allerede den gang. Du kan lese hele omtalen her.

Dette er åpningsvinduet som møter deg i NTI CD Maker 6 Platinum. Klikker du på f eks video, får du fram en meny som lar deg velge hvilken type video du vil lage.
Dette er åpningsvinduet som møter deg i NTI CD Maker 6 Platinum. Klikker du på f eks video, får du fram en meny som lar deg velge hvilken type video du vil lage. Vis merDen nye versjonen, som bærer navnet NTI CD Maker 6 Platinum er en vesentlig oppgradering fra 2000-utgaven, blant annet med et helt nytt brukergrensesnitt. Nytt er også muligheten til å brenne DVD-plater, og et par funksjoner som mange musikk- og videointeresserte vil sette pris på:


  • Du kan konvertere DivX-filmer til VCD-format, og deretter brenne det konverterte materialet til CD. Dermed kan du spille filmen på en vanlig DVD-spiller i stuen. Programmet støtter også konvertering til SVCD (høyere oppløsning, bedre kvalitet), men dette krever at du kjøper en ekstra plug-in.

  • Når du lager musikk-CDer fra forskjellige WAV, WMA og MP3-filer, kan du sette et kryss for at lydnivået stilles likt i alle sangene.

  • Du kan nå lage CD-cover for 8-cm disker

Av andre funksjoner nevner vi slideshow-CD (Du brenner dine digitale bilder til CD, legger på bakgrunnsmusikk og navigasjonsmenyer. Slideshow-CDen kan spilles på en helt vanlig DVD-spiller. NTI CD Maker 6 inneholder også en Packet Writing-del som lar deg bruke CD/DVD-plater som disketter.

Grensesnittet har mange likhetstrekk med Easy CD Creator. Øverst ser du et utforsker-vindu, og så er det bare å dra filer og mapper til Data Track Layout under. Legg merke til at tellelinjalen nederst går til 880 MB, tilpasset de nye 90-minutters platene.
Grensesnittet har mange likhetstrekk med Easy CD Creator. Øverst ser du et utforsker-vindu, og så er det bare å dra filer og mapper til Data Track Layout under. Legg merke til at tellelinjalen nederst går til 880 MB, tilpasset de nye 90-minutters platene. Vis merAlt i alt er NTI CD Maker 6 Platinum en omfattende og brukervennlig suite med verktøy for CD-brenneren din, til en pris som bør være konkurransedyktig.

Last ned gratisversjon

En 30-dagers versjon av programmet uten andre begrensninger kan lastes ned fra denne siden. En versjon uten tidsbegrensning kan også lastes ned, men den koster $64.99, eller ca 475 kroner.

Lenke:
NewTech Infosystems

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer